Ga naar de inhoud

Straatfotografie podcasts

Met buitengewone interesse volg ik alle straatfotografie podcasts op Spotify, mijn weapon of choice. Niet elke podcast “hou ik vol”. Een podcast moet voor mij de juiste hoeveelheid informatie, humor en openheid hebben. Als een straatfotografie podcast voortkabbelt, dan haak ik al snel af. Ik had dat met de Fujicast, bijvoorbeeld.

Hier een paar van de podcasts die me wel blijven boeien.

30 Minuten Sluitertijd

Natuurlijk zet ik de podcast van Niels en mijzelf bovenaan. Duh. Wel iets breder dan alleen straatfotografie.

Streetlife met Mark Davidson en John St.

Grote voorbeelden. De lol en zelfspot straalt er vanaf. En dan ook nog interessante gasten.

Hit the Streets met Valérie Jardin

Golden oldie, want geen nieuwe afleveringen, maar bijzonder inspirerend en inhoudelijk sterk, vind ik! 192 afleveringen, dus nog genoeg in te halen.

Frames Photography podcast

Ook iets breder, dus pik zelf de interessante afleveringen uit dit archief van interviews van het bekende Frames Magazine.

Streets Unplugged

Sympathieke vermelding, want maar een paar afleveringen van dit Luxemburgse collectief. Maar wel lekker vlot en interessante gasten.

Ik hoor wat je ziet

Mijn favoriete fotoblad Focus Magazine heeft een podcast, gepresenteerd door straatfotograaf Owen Schumacher, die op eigen wijze als assistent meegaat met andere fotografen.

Liever muziek?

Ik maakte een lijst met 5 uur muziek over straten, fotografie en alles wat erbij hoort. Voldoende afwisseling om met je mee te wandelen tijdens je volgende city trip!

Straatfotografie spotify playliststraatfotografie podcastsstraatfotografie documentaires en video’s