Ga naar de inhoud

The Observer

Help mij mijn droom voor het fotoboek THE OBSERVER te realiseren

In mijn boek THE OBSERVER neem ik je mee de straat op en plaats je tussen de mensen die ik ben tegengekomen. Je mag ze ontmoeten, voor heel even, en daarna verdwijnen ze weer. Ze lossen op in 8 miljard andere mensen. De kans dat je ze weer tegenkomt is minimaal.

  • Mooie tegenprestaties en eeuwige dank
  • Je geld terug als het project het niet haalt

Enkele van de tegenprestaties:

Boek THE OBSERVER en boek STRAATFOTOBIJBEL

1000 maal dank. Met allebei mijn boeken steun je niet alleen mijn nieuwe boek, maar heb je ook direct handvatten om zelf op pad te gaan met je camera.

Boek THE OBSERVER

Geweldig! Alleen met jouw steun lukt het mij een nieuwe mijlpaal te slaan. Zodra de crowdfunding is gelukt, probeer ik natuurlijk zo snel en goed mogelijk het boek te produceren en komt het jouw kant op.

Limited edition THE OBSERVER

Je maakt me hier enorm blij mee! Je ontvangt het boek THE OBSERVER, gesigneerd en genummerd in gelimiteerde oplage van 25 stuks, met een print naar keuze op 30x45cm, geprint door Fotolab Kiekie.

Bekijk alle tegenprestaties op voordekunst.nl. Verwachte leverdatum: september 2024.

Wie ben ik?

Ik ben Michiel Heijmans en mijn grote passie is straatfotografie. Mijn observaties op straat doe ik vaak zonder de camera voor mijn oog te brengen, in een opwelling of puur op gevoel. Vaak zie ik achteraf pas echt wat ik onbewust al eerder zag. Met mijn camera om mijn nek verdwijn ik in de massa en leg ongeposeerd de mooiste momenten vast.

Ik hou van een mooi lijnenspel en een prettige compositie. Ik neem je mee in mijn zoektocht naar conversaties tussen kleuren en mensen. Ik schiet vanuit een laag perspectief, waardoor je je als kijker onderdeel waant van het gesprek of de situatie. Mijn fotografie gaat om het vastleggen van momenten die nooit meer voor gaan komen.

Als fotograaf liep ik honderden kilometers in onder meer Amsterdam, New York, Nijmegen en Parijs. Ik verdwaalde, en vond via honderden foto’s mijn weg terug. Mijn grote wens is een momentopname te maken van onze tijd, met klassieke zwartwit foto’s en verrassende kleurenfoto’s. Gebundeld in een hoog kwaliteit fotoboek, zodat dit document nog generaties bewaard kan worden.

Het boek THE OBSERVER

Het wordt een heel bijzonder boek. Een boek met een linnen kaft en een papieren omslag met een schitterende vrouw, die ik tegenkwam in de metro tijdens een reis naar New York. Een van mijn wensen voor het boek is dat je het helemaal plat open kunt slaan, zodat je mijn foto’s écht goed kunt bekijken.

Specificaties
Oplage: 500 stuks
Formaat: 17 x 24 cm
Pagina’s: 112 pagina’s
Binding: Hardcover / Genaaid gebonden met Zwitserse binding
Alle foto’s en tekst: Michiel Heijmans
Uitgeverij: KOMMA, no ordinary publisher
Project- en productiebegeleiding: Steven Hond en Willemien Geenen
Grafisch ontwerp: Wout de Vringer
Verwachte verschijningsdatum: September 2024

Waarom heb ik jouw hulp nodig?

Een boek maken is duur. Zonder jouw hulp lukt het mij niet om dit boek te realiseren. Het voorwerk heb ik al gedaan, de foto’s gemaakt en geselecteerd, maar nu moet het nog een fysieke vorm krijgen!

Door jouw exemplaar van THE OBSERVER of een van de andere tegenprestaties op Voordekunst.nl te bestellen, help je mij mijn droom te verwezenlijken.

Alvast bedankt!

  • Mooie tegenprestaties en eeuwige dank
  • Je geld terug als het project het niet haalt

Maar wat voor foto’s zijn dat dan?

In THE OBSERVER staan foto’s van dingen waaraan je zo voorbijloopt. Dingen die je alleen ziet als je er op let. Foto’s waarbij je misschien twee keer moet kijken en dan weer iets anders ziet. Een gevangen emotie van een toevallige voorbijganger, of een opvallende kleur die opeens overal in de foto terugkomt. Een schitterende dame in de New Yorkse metro als op de kaft, of iemand die uit zijn eigen schaduw lijkt te stappen. Ik hou van kaders, kleuren en klassieke elementen die de foto af maken. Iets extra’s dat me opviel tijdens al die uren op straat.

Een foto is de pauzeknop van het leven

Met dit boek wil ik even een pauzeknop indrukken. Bevroren momenten die toch lijken te leven door de mensen die ik heb vastgelegd. Hele gewone mensen, die op hun eigen manier een bijdrage leveren aan de stad waarin ze bewegen. Die ons een kijkje geven in hun wereld, hun zoektocht, hun moment.

We leggen verjaardagen vast, en trouwerijen, de kraamtijd en een vakantie. Maar tussen al die momenten gebeuren zoveel mooie dingen. Mijn observaties op dat hele gewone, alledaagse vind je in het boek THE OBSERVER.

Waarom deze crowdfunding?

Alleen met jouw steun kan ik mijn boek realiseren. Door een boek te kopen of een andere tegenprestatie te kiezen, help je me enorm mijn boek te maken!

Delen is lief!

Stuur vooral deze crowdfunding door naar vrienden en familie, deel hem op social media en volg me vooral op mijn instagram voor nog meer voorbeelden van mijn werk.
ALVAST ENORM BEDANK VOOR JE SUPPORT EN VERTROUWEN!

  • Mooie tegenprestaties en eeuwige dank
  • Je geld terug als het project het niet haalt

Tekst overgenomen van Voordekunst.nl