Ga naar de inhoud

30 Minuten Sluitertijd

Dé fotografiepodcast

Samen met vriend Niels de Kemp kwam ik tot de conclusie dat onze gesprekken over fotografie best eens interessant kunnen zijn voor anderen. Het medium: een podcast. Vanaf maart 2024 zijn we te beluisteren via Spotify en te zien op Youtube.

Ongedwongen 30 minuten luisteren naar twee fotografiefans die praten over alle onderwerpen die je je maar kunt bedenken. Elke maandag verse content!

Niels de Kemp
Michiel Heijmans
Bekijk hier de laatste aflevering

Waarom een fotografiepodcast?

Niels en ik kunnen echt uren aan een stuk doorpraten over fotografie in de breedste vorm. Ja, we zijn allebei groot fan van straatfotografie, maar die interesse is niet beperkt tot de straat alleen. Zo schiet ik ook portretten en events, en is Niels mediamaker pur sang, onder meer voor de Politie Rotterdam. Mijn favoriete fotografen zijn Vincent Peters en Stephan Vanfleteren, zeker geen straatfotografen.

Recente afleveringen:

Volgen dus.

We hopen je elke week weer even na te kunnen laten denken.

  1. Creatieve Inspiratie: 30 Minuten Sluitertijd behandelt diverse onderwerpen en elke uitzending bevat een shout-out naar een andere fotograaf. De podcast is bedoeld voor zowel beginners als ervaren fotografen en we hopen op een beetje kruisbestuiving in de comments!
  2. Praktische Tips: We hebben het over alles. Over de fotografie in zijn algemeenheid, camera-instellingen, gear acquisition syndrome en nog véél meer.
  3. Community Building: Het zou toch mooi zijn als we met de podcast het Nederlandse fotografielandschap nog wat opener kunnen maken. We willen ook echt die sfeer neerzetten. Stuur ons een DM op Instagram of reageer onder de video’s als je iets te zeggen hebt of iets vindt van wat wij vinden.
  4. Actualiteit en Trends: Door onze wekelijkse verschijning op maandag kunnen we waar nodig snel inspelen op de actualiteit, zoals bij het verschijnen van de podcast de release van de Fujifilm X100VI.
  5. Verhalen en Ervaringen: Fotografie gaat niet alleen over technische aspecten; het draait ook om verhalen en emoties. En die hebben we genoeg!

Kortom, wij weten eigenlijk wel zeker dat een leuke, vlotte podcast over fotografie een waardevolle toevoeging is voor de Nederlandse fotografiegemeenschap.

Let’s gooooo!

Vind Niels online
nielsdekemp.nl
Instagram: @nielsdekemp

Vind Michiel online
michielheijmans.com
Instagram: @michielheijmans