Ga naar de inhoud

1-op-1 workshop Straatfotografie

Ik kan me voorstellen dat je liever een workshop volgt die op maat voor je gemaakt is. Je hebt zelf bepaalde vragen en zou daar graag over willen sparren. Of je wil weten hoe ik bepaalde situaties aanpak en hoe jij dat ook zou kunnen doen.

Speciaal voor jou heb ik ook een 1-op-1 workshop (straat-)fotografie. Ik zet met plezier “straat” tussen haakjes, want misschien wil je wel aan de slag met straatportretten, licht leren lezen of meer met architectuur doen. Of wil je je eigen stad eindelijk eens op een andere manier bekijken. Ik help je graag hiermee.

Mijn 1-op-1 fotografieworkshops zijn voor beginners en mensen die al (veel) vaker een camera in de hand hebben gehad.

Ik ga mee met een groepsworkshop

Neem gratis iemand mee!

Bij deze workshop mag je gratis een vriend of vriendin meenemen. Het maakt het minder spannend, en is wel zo gezellig, natuurlijk! Uiteraard kun je er ook voor kiezen de kosten te delen, als jullie allebei graag meer willen leren over fotografie op straat. Dat is helemaal aan jou!

Details van de workshop

 • We beginnen met koffie of thee om duidelijk te krijgen wat jij wil leren die dag.
 • Begeleide opdrachten aan de hand van opdrachtenkaarten die je mee naar huis mag nemen.
 • Ik deel natuurlijk al mijn ervaringen met je, en leer je anders te kijken.
 • Je krijgt mijn boek “Straatfotobijbel” (Photofacts, ISBN 9789492325099) om na de workshop lekker verder te oefenen.
 • Gratis bij het boek mijn online cursus Straatfotografie op Photofacts.nl (45 minuten + een webinar van 5 kwartier).
 • Een maand lang gratis toegang tot alle andere Photofacts cursussen (meer informatie in het boek).
 • Deze straatfotografieworkshop duurt van 10.00 tot 13.00 uur (tenzij anders afgesproken).
 • Korte evaluatie aan het eind van de workshop.
 • Neem gerust een vriend of vriendin mee, die kan gratis aansluiten (of deel de kosten!).
 • Niveau voor deze straatfotografieworkshop: Alle niveau’s.
 • Aangeraden camera: Alle camera’s, voorkeur voor een camera waarop het geluid uit kan.
 • Aangeraden lens: In principe de lens waar jij je prettig bij voelt, maar richtlijn is 28 tot 50mm fullframe.
 • Nabewerken doe je zelf thuis, naar eigen inzicht. Ik geef je per e-mail feedback op max. 5 foto’s per persoon.

Kosten voor deze workshop: 450 euro per persoon (neem een vriend of vriendin gratis mee!).

Deze workshop kan in het Nederlands of in het Engels gegeven worden.

Alle prijzen op deze pagina inclusief BTW. Wil je een factuur voor je workshop, dan wordt BTW toegevoegd.

Als kadootje voor mezelf boekte ik de 1-op-1 workshop straatfotografie bij Michiel Heijmans. Hier heb ik geen moment spijt van gehad!

We begonnen de workshop met een kop koffie: een fijn begin van de ochtend, om elkaar te leren kennen, te bespreken waar je staat en vooral wat je wil leren. Hierna gingen we, beiden gewapend met onze camera in de hand, de straat op. Al pratend en fotograferend vlogen de tips en ideeën me om de oren. Naast dat Michiel duidelijk veel kennis en kunde in huis heeft, werken zijn enthousiasme en durf aanstekelijk. Ik kan me haast niet voorstellen dat je hier niet geïnspireerd van raakt!

Ook na de workshop heeft Michiel me goed geholpen door per mail feedback te geven op mijn fotoselectie en nabewerking. Kortom: een mooie allround workshop die bovenal (ook niet onbelangrijk) erg gezellig was.

Karlijn van Kalmthout