Ga naar de inhoud

Straatfotografie workshop in Zürich (Zwitserland)

[gtranslate]

Op zaterdag 16 maart 2024 organiseer ik een workshop straatfotografie in Zürich, Zwitserland. In het land van de fantastische bergen, de kaasfondue en vriendelijke mensen.

Samen met enthousiaste vrienden in het land zelf, heb ik een workshop samengesteld die je meeneemt naar de oude stad (het gezellige Niederdorf), de sjieke Bahnhofstrasse (de plaatselijke Champs-Élysées) en nog veel meer lokale fotografie-hotspots.

Tijdens de workshop gaan we samen aan de slag. Ik laat je zien hoe ik bepaalde situaties zou aanpakken, hoe ik probeer te anticiperen op wat gaat komen en op welke manier ik het licht meeneem in mijn straatfotografie. Ik leer je anders kijken, en natuurlijk sparren we samen over leuke fotografieprojecten waar je vandaag mee aan de slag kunt!

Mijn workshops zijn voor beginners en gevorderden. Basiskennis van je camera is vereist.

“Ik heb een super leuke en leerzame workshop gevolgd bij Michiel. Hij leert je anders kijken naar het straatbeeld. De workshop blijft de gehele tijd uitdagend door de verschillende opdrachten. Een echte aanrader!”
Anita Stapel, deelnemer groepsworkshop Straatfotografie

Straatfotografie in Zürich: een unieke ervaring

© Adrien Olichon
© Adrien Olichon

Hou je van fotografie en wil je een nieuwe uitdaging aangaan? Wil je een stad ontdekken die je zal verrassen en inspireren? Dan is mijn workshop straatfotografie in Zürich iets voor jou!

Zürich is een stad met een rijke geschiedenis en een moderne uitstraling, waar je een mix van culturen, stijlen en architectuur kunt vinden. Het is een stad die je uitdaagt om te experimenteren, te ontdekken en te genieten. Het is een stad die je nooit zal vervelen. En die stad gaan we samen ontdekken in deze enerverende workshop straatfotografie.

Onder begeleiding van Michiel Heijmans

Ik ben Michiel Heijmans, een Nederlandse straatfotograaf en schrijver van het boek Straatfotobijbel. Ook schrijf ik regelmatig columns in Focus Magazine, m.i. het beste fotoblad van Nederland. Ik heb een onbegrensde passie voor straatfotografie en een talent voor het overbrengen van mijn kennis en enthousiasme (zeggen anderen!). Ik ga je begeleiden langs de meest interessante en fotogenieke locaties in de stad. Mijn doel: jou alle feedback en advies geven om je foto’s te verbeteren en je eigen stijl te ontwikkelen.

Met lokale straatfotografen

De workshop is opgezet en de route is uitgezet met lokale fotografen, die ook tijdens de workshop aanwezig zijn. Op die manier weten we zeker dat we flexibel genoeg zijn om bij elk weer een fantastische, enerverende workshop te garanderen.

Voor wie is deze workshop?

© Susanna Marsiglia
© Susanna Marsiglia

De workshop duurt zes uur en is geschikt en uitdagend voor alle niveaus, van beginners tot gevorderden. Je hebt alleen een camera nodig, of dat nu een spiegelreflex, een systeemcamera, een compactcamera of een smartphone is. Je leert hoe je anders kunt kijken naar een stad en mooie composities kunt maken. Je leert hoe je het beste kunt omgaan met licht, schaduw, kleur, beweging en perspectief. Je leert hoe je mensen kunt fotograferen zonder ze te storen of te beledigen.

Je leert hoe je je eigen verhaal kunt vertellen met je foto’s. Dat leer je door te doen en af te kijken van mijzelf en de anderen! Daarnaast heb ik gedurende de dag een aantal opdrachten voor je, die je dwingen anders te kijken. Deze opdrachten worden altijd erg goed ontvangen, omdat ze zorgen voor focus. De optelsom van de opdrachten maakt dat je beter en anders naar je omgeving gaat kijken en daardoor tot mooiere foto’s komt!?

Zürich? Prima te bereizen!

Voor de deelnemende Nederlanders: Zürich is met de trein echt prima te bereizen. Ik reis zelf voor 75 euro enkele reis eerste klas. Tweede klas kan al vanaf 50 euro. Dat is dus goedkoop en duurzaam. Prijzen van hotels wisselen, vaak is iets meer aan de rand van de stad een stuk goedkoper. Het openbaar vervoer is met trams prima geregeld.

Schrijf je snel in, want de plaatsen zijn beperkt. Mis deze kans niet om je fotografie naar een hoger niveau te tillen en een unieke stad te ontdekken. We zien je graag in Zürich! 📸

Details van de workshop

 • Deze straatfotografieworkshop vindt plaats in Zürich op zaterdag 16 maart 2024, en duurt van 10.00 tot 16.00 uur.
 • Ben je al op vrijdag in Zürich, sluit dan gerust aan bij de welkomstborrel, details volgen.
 • Deze workshop zal gegeven worden in het Engels (maar ik help je graag in het Nederlands waar nodig).
 • Begeleide opdrachten aan de hand van opdrachtenkaarten die je mee naar huis mag nemen.
 • Ik deel natuurlijk al mijn ervaringen met je, en help je anders te leren kijken.
 • Korte evaluatie aan het eind van de workshop (natuurlijk inclusief koffie of thee).
 • Om persoonlijke aandacht te garanderen, is er plaats voor maximaal 8 personen.
 • Niveau voor deze straatfotografieworkshop in Zürich: Alle niveau’s.
 • Aangeraden camera: Alle camera’s, voorkeur voor een camera waarop het geluid uit kan.
 • Aangeraden lens: In principe de lens waar jij je prettig bij voelt, maar richtlijn is 28 tot 50mm fullframe.
 • Nabewerken doe je zelf thuis, naar eigen inzicht. Ik geef je graag per e-mail feedback op 5 foto’s.

Kosten voor deze workshop: slechts 175 euro per persoon.
Let op: Reis en verblijf zijn voor eigen rekening!

Alle prijzen op deze pagina inclusief BTW. Wil je een factuur voor je workshop, dan wordt BTW toegevoegd.

Ja, ik wil me opgeven voor de workshop:

Over Michiel

Ik ben Michiel Heijmans, professioneel straatfotograaf. Voor Photofacts schreef ik het boek “Straatfotobijbel” (2023). Daarnaast schrijf ik maandelijkse columns voor Focus Magazine, hèt fotografieblad van Nederland.
Vanaf het moment dat ik me onderdompelde in de straatfotografie, was ik verslaafd. Ik ga het huis niet uit zonder camera, want straatfotografie kan overal!

Sommige sfeerfoto’s van Zürich met permissie en vermelding van fotograaf overgenomen van pexels.com

Ervaringen van deelnemersJaartrajectLezingenFotowandelingen