Ga naar de inhoud

Straatfotografie workshops in Nijmegen

Oh, Nijmegen. Mijn thuisstad. Ik woon net ernaast, in Wijchen. Nijmegen is de stad waar ik voor het eerst een camera op de straat richtte. Nijmegen is een stad die bekend staat om zijn rijke geschiedenis, gezellige sfeer en prachtige architectuur. Het is de oudste stad van Nederland!

In Nijmegen organiseer ik maandelijks fotowandelingen. Het is de binnenstad die ik als mijn broekzak ken, en ik weet zeker dat ik je nieuwe fotogenieke plekken kan laten zien! Tot binnenkort?

Onderstaande workshops zijn voor beginners en mensen die al vaker een camera in de hand hebben gehad. Ik weet zeker dat ik je anders kan leren kijken!

“Dank je wel voor de hele leuke workshop van gister. Foto’s maken met mijn eigen telefoon zal nooit meer hetzelfde zijn!”
Tinka, deelnemer bedrijfsworkshop Straatfotografie

Workshop Straatfotografie in Nijmegen

Het stadscentrum van Nijmegen is de thuisbasis van verschillende historische gebouwen, zoals de St. Stevenskerk, een prachtige gotische kerk die bekend staat om zijn hoge toren en indrukwekkende interieur.

Een andere interessante plek is de Hessenberg, een heuvel in de benedenstad van Nijmegen die bekend staat om zijn historische uitstraling en moderne architectuur. De omgeving van de Spoorbrug is ook een bezoek waard, met zijn prachtige uitzicht op de Waal en de omliggende gebouwen.

We gaan het allemaal ontdekken. Nijmegen is een stad die bekend staat om zijn afwisseling, sociale karakter en stadsparken. Er zijn talloze parken in het centrum van de stad, zoals het Kronenburgerpark, of het Valkhof met zijn mooie uitzicht op de Waalbrug. Nijmegen is een ​​zeer fotogenieke stad, met zijn pittoreske straten, historische gebouwen en prachtige parken. Kortom, Nijmegen is een stad die je als straatfotograaf niet mag missen!

In de workshop leer ik je jagen en vissen. We gaan kijken naar kadrering en het vastleggen van beweging. En als je zelf vragen hebt, behandelen we die natuurlijk ook!

Details van de workshop

 • Begeleide opdrachten aan de hand van opdrachtenkaarten die je mee naar huis mag nemen.
 • Ik deel natuurlijk al mijn ervaringen met je, en help je anders te leren kijken.
 • Je krijgt mijn boek “Straatfotobijbel” (Photofacts, ISBN 9789492325099) om na de workshop lekker verder te oefenen.
 • Gratis een maand lang toegang tot alle Photofacts cursussen bij het boek.
 • Deze straatfotografieworkshop vindt plaats in Nijmegen, en duurt van 10.00 tot 13.00 uur (3 uur).
 • Ik neem je mee naar de beste plekken!
 • Korte evaluatie aan het eind van de workshop (natuurlijk inclusief koffie of thee).
 • Ook als groep is de workshop een aanrader, voor groepen tot 8 personen.
 • Niveau voor deze straatfotografieworkshop in Nijmegen: Alle niveau’s.
 • Aangeraden camera: Alle camera’s, voorkeur voor een camera waarop het geluid uit kan.
 • Aangeraden lens: In principe de lens waar jij je prettig bij voelt, maar richtlijn is 28 tot 50mm fullframe.
 • Nabewerken doe je zelf thuis, naar eigen inzicht. Ik geef je graag per e-mail feedback op 5 foto’s.

Er is nog plaats voor jou in de volgende straatfotografieworkshops in Nijmegen:

2024 Nijmegen

 • Zaterdag 23 maart
 • Zaterdag 8 juni
 • Zaterdag 12 oktober
 • Zaterdag 9 november

Kosten voor deze workshop: 125 euro per persoon.

Deze workshop kan in het Nederlands of in het Engels gegeven worden en de groepsworkshop gaat door bij minimaal 4 deelnemers.

Wil je mijn volledige aandacht? Een 1-op-1 workshop kan ook! De kosten voor een individuele workshop straatfotografie zijn 450 euro. Boek je deze workshop, neem dan gerust gratis een tweede persoon mee (alleen bij de 1-op-1 workshop)!

Alle prijzen op deze pagina inclusief BTW. Wil je een factuur voor je workshop, dan wordt BTW toegevoegd.,

Ja, ik wil me opgeven voor de workshop:

Over Michiel

Ik ben Michiel Heijmans, professioneel straatfotograaf. Voor Photofacts schreef ik het boek “Straatfotobijbel” (2023). Daarnaast schrijf ik maandelijkse columns voor Focus Magazine, hèt fotografieblad van Nederland.
Vanaf het moment dat ik me onderdompelde in de straatfotografie, was ik verslaafd. Ik ga het huis niet uit zonder camera, want straatfotografie kan overal!

Ervaringen van deelnemersJaartrajectLezingenFotowandelingen