Ga naar de inhoud

Mijn fotografie in opdracht

Foto van Michiel door Henk-Jan Winkeldermaat

Er zijn net zoveel soorten fotografie als dat er kledingmerken zijn. Mijn interesse ligt bij fotografie die een verhaal vertelt of je een verhaal laat verzinnen. Je hebt het dan al snel over behind-the-scenes, reportage- of documentaire fotografie.

Net als straatfotografie zijn dit vormen van fotografie waarbij het onderwerp liefst niet geposeerd op de foto gaat. “Life is what happens while you are making other plans”, en in behind-the-scenes, reportage- of documentaire fotografie is dit het soort fotografie waarbij het onderwerp in zijn natuurlijke omgeving (werk/prive/hobby) bezig is met zijn of haar passie. Het vastleggen van ambacht of werkplezier hoort hier onlosmakelijk bij.

Mijn fotografiestijl

Mijn grootste manco is mijn grootste kracht: ik hou niet van té geposeerd, of té bewerkt. Ik hou ervan om jou of je bedrijf / bedrijfsevenement vast te leggen zoals het is.

En dan heb ik het vooral om het vastleggen van de lol tussen werknemers of bezoekers, hun passie of vastberadenheid. De ontspanning tussen de bedrijven door of dat moment voor koffie. Al het werk is mensenwerk en het vastleggen van die mensen is mijn grootste drijfveer.

Zakelijke portretten & corporate fotografie

Behind-the-scenes fotografieopdrachten combineren naadloos met zakelijke portretten / corporate fotografie. Ik gebruik meestal de tijd ‘s morgen vroeg, als het licht het mooist is, om jou en je collega’s te fotograferen (headshots). Tegen de tijd dat we daarmee klaar zijn, maakt het niemand meer uit dat er een vreemd mannetje door het gebouw rent en overal foto’s van neemt. Het is de perfecte combinatie.

Natuurlijk neem ik met plezier mijn mobiele studio mee. Dat ligt helemaal aan het type portretten dat jij wil gebruiken. Dat kan van ontspannen in natuurlijk licht bij dat ene mooie raam op het noorden, of gestileerd met een of meer lampen en een mooie effen achterwand. Hieronder vind je wat voorbeelden!

Fotografie voor je website

Behind-the-scenes of BTS fotografie is uitermate geschikt voor bedrijven die op zoek zijn naar content voor hun website of social media content.

  • Promotioneel (seizoensgebonden, of ter promotie van een nieuw product)
  • Informatief (ter begeleiding van een persbericht of intern stuk)
  • Office life (kijkje in de keuken, maakt menselijk)
  • Productieproces (zo maken we wat u gebruikt)

Door behind-the-scenes mee te lopen in je bedrijf en niet alleen maar geposeerde foto’s te maken, wordt vastgelegd wat er allemaal gebeurt op een dag binnen jouw organisatie. Uiteraard is dit soort behind-the-scenes content ook uitermate geschikt voor social media.

Na de portretten kan iedereen gewoon weer aan het werk en blijf ik nog even fotograferen. Die ene collega bij de archiefkast, of de bankwerker bij de machine. Het maakt niet uit wat voor bedrijf je hebt. We maken samen verse beelden voor je website of social media, voor je brochure of je visitekaartje.

Door op die manier te werken, weet ik zeker dat we een goede, positieve weergave van jouw bedrijf kunnen maken, zonder dat je collega’s of werknemers zich daar verschrikkelijk opgelaten bij voelen.

Voorbeelden van zakelijke portretten

Op zoek naar mogelijkheden voor een bedrijfsvideo, inclusief BTS shoot? Ik werk graag samen met het creatieve videoproductiebedrijf Eyes & Ears – Film, TV en live!