Ga naar de inhoud

Straatfotografie workshops in Londen

Waarschijnlijk heb je mijn werk gezien op Instagram of deze website, of hebben we elkaar ontmoet op één van mij workshops of fotowandelingen. Dan weet je dat mijn workshops laagdrempelig zijn, en dat ze je meenemen in de wereld van de straatfotografie.

Tijd om een tandje bij te zetten. Ik nodig je graag uit voor mijn workshop straatfotografie in Londen, vrijdag 15 en zaterdag 16 november 2024.
Juist, twee dagen straatfotografie!

Slechts 5 plaatsen – Ik boek liever een 1-op-1 workshop

Londen is fantastisch. Maar Londen is ook overweldigend en groot en uitgestrekt. Londen is als eenzame fotograaf misschien wel een beetje imposant, moeilijk te behappen.

Ik neem je graag mee op een flinke wandeling van Barbican via Southbank naar Seven Dials/Soho en laat je dan gemotiveerd Oxford Street binnenwandelen*. Het is een mix van het oude Londen, de oevers van de Theems en het toeristische maar fantastische centrum.

“Fantastische workshop gehad bij Michiel. Hij is een erg kundig fotograaf en weet zijn kennis op een fijne en leuke manier over te brengen. Zeker voor herhaling vatbaar!”

Rianne, deelnemer groepsworkshop Straatfotografie

Straatfotografie Londen

De winkels worden klaargemaakt voor de kerst, het licht maakt dat de lampjes langer branden. Tijd om de stad in te gaan.

Tijdens de workshop werken we aan de hand van uitgeschreven opdrachten, die je handvatten geven om zelf de mooiste foto’s te schieten.

We struinen de straten af van de verschillende Londense wijken. We bezoeken “Instagrammable” plaatsen als Neal’s Yard en Buckingham Palace. We vissen naar mooie plaatjes in Oxford Street en Piccadilly Circus, waar de mensenmassa’s het onmogelijk maken om met slechte foto’s thuis te komen. Hebben we tijd en laat de route het toe, bezoeken we natuurlijk Camden.

Maximaal 5 deelnemers!

Workshop Straatfotografie in Londen

In de betoverende straten van Londen komt fotografie tot leven. We focussen ons tijdens de workshop op vier locaties in het bijzonder, maar grijpen elke fotografische uitdaging die op de route ligt aan:

 1. Barbican: Dit architectonische wonderland biedt een futuristisch decor. Betonnen brutalisme, geometrische vormen en schaduwspel creëren intrigerende composities.
 1. Southbank: Langs de Theems vind je de Southbank, een culturele hotspot. De iconische Millennium Bridge, het Tate Modern, straatartiesten en de levendige drukte vormen een visueel feest.
 1. Soho: Het hart van West End, waar creativiteit en diversiteit samenkomen. Smalle steegjes, neonlichten en historische pubs sieren Soho. Hier ontmoeten we kunstenaars, muzikanten en kleurrijke karakters.
 2. Oxford Street: De drukste en bekendste winkelstraat van Londen, is een waar paradijs voor liefhebbers van winkelen. En voor straatfotografen! De straat is te groot om in één keer te vangen, dus laten we ons vooral onderdompelen in de drukte en zien waar de stroom van mensen ons brengt!

In de workshop leer ik je jagen en vissen. Ik laat je anders kijken naar dingen die je

Voorbeelden van de foto’s die je gaat maken

Hieronder vind je voorbeelden van eerdere straatfoto’s die ik heb gemaakt in Londen. Fantastische mensen, fantastische energie!

Ik wil ook zulke foto’s maken!

De planning van deze workshop straatfotografie in Londen

De workshop is tweedagen, op vrijdag 15 november en zaterdag 16 november 2024.

Het schema:

Vrijdag 15 november: Technieken
10.00 uur
Ontmoeting en voorstellen met koffie/thee
Korte presentatie over straatfotografie

11.00 uur
De straten op met de eerste uitdaging

12.30 uur
Lunchpauze (eigen kosten)

13.15 uur
De straten op met de tweede uitdaging

15.00 uur
Afsluiting dag 1

Zaterdag 16 november: Opdrachten
10.00 uur
Korte samenvatting dag 1
Ruimte voor vragen

11.00 uur
De straten op met de eerste opdracht

12.30 uur
Lunchpauze (eigen kosten)

13.15 uur
De straten op met de tweede opdracht

15.00 uur
Afsluiting workshop met een drankje

Fotobespreking: Na de workshop mag je maximaal 8 tijdens de workshop genomen foto’s naar me mailen. Ik zal je dan persoonlijk tips en tricks geven om je foto’s naar een nog hoger niveau te brengen.

We beginnen beide dagen om 10 uur en eindigen rond 15 uur – dan heb je zelf ook nog tijd om Londen te verkennen! De meeste plekken die we aandoen zijn te belopen, maar dat betekent wel dat je stevige schoenen mee moet nemen! We gaan waarschijnlijk vanwege de tijd ook nog een stukje met de metro, maar als je Apple Pay hebt op je telefoon, kun je daarmee gewoon instappen.

Kosten voor deze workshop

Deze workshop kost 599 euro per persoon.
Maximaal 5 personen, om persoonlijke aandacht te garanderen.
Wil je een factuur, dan komt er 21% BTW bij. Wil je graag een getuigschrift van je deelname, dan stuur ik die met alle plezier na de workshop op!

Halverwege de workshop zullen we stoppen voor lunch (voor eigen rekening). Londen is vol met Pret A Mangers voor een broodje, maar het staat je natuurlijk vrij om iets anders te kiezen.

Waar wacht je nog op? Trakteer jezelf op deze tweedaagse workshop in Londen! Graag tot dan!

Inschrijven voor de workshop straatfotografie in Londen

“Wat een superervaring! Michiels visie op straatfotografie was verfrissend. Toegankelijk met diepgang zover je zelf wilt en kunt. Doen!”

Jori Mulders, workshop deelnemer

Details van de workshop

 • Begeleide opdrachten aan de hand van opdrachtenkaarten die je mee naar huis mag nemen.
 • Ik deel natuurlijk al mijn ervaringen met je, en help je anders te leren kijken.
 • Je krijgt mijn boek “Straatfotobijbel” (🇳🇱 Photofacts, ISBN 9789492325099) om na de workshop lekker verder te oefenen. Heb je die al, dan krijg je een andere fotobijbel naar keuze van me.
 • Gratis een maand lang toegang tot alle Photofacts cursussen bij het boek.
 • Deze straatfotografieworkshop vindt plaats in Londen, en duurt twee dagen van 10.00 tot 15.00 uur (2 x 5 uur).
 • Ik neem je mee naar de beste plekken!
 • Korte evaluatie aan het eind van de workshop (natuurlijk inclusief koffie of thee).
 • Groepen tot 5 personen om persoonlijke aandacht te garanderen.
 • Niveau voor deze straatfotografieworkshop in Londen: Alle niveau’s.
 • Aangeraden camera: Alle camera’s, voorkeur voor een camera waarop het geluid uit kan.
 • Aangeraden lens: In principe de lens waar jij je prettig bij voelt, maar richtlijn is 28 tot 50mm fullframe.
 • Deze workshop kan in het Nederlands of in het Engels gegeven worden.
 • Nabewerken doe je zelf thuis, naar eigen inzicht. Ik geef je graag per e-mail feedback op 8 foto’s.

Ik zie je heel graag 15 november in Londen. We gaan er een fantastische workshop van maken!

Over Michiel

Ik ben Michiel Heijmans, professioneel straatfotograaf. Voor Photofacts schreef ik het boek “Straatfotobijbel” (2023). Daarnaast schrijf ik maandelijkse columns voor Focus Magazine, hèt fotografieblad van Nederland. Daarnaast host ik samen met vriend Niels de fotografiepodcast 30 Minuten Sluitertijd.
Vanaf het moment dat ik me onderdompelde in de straatfotografie, was ik verslaafd. Ik ga het huis niet uit zonder camera, want straatfotografie kan overal!