Ga naar de inhoud

Straatfotografie workshops in Londen

Londen is fantastisch. Maar Londen is ook overweldigend en groot en uitgestrekt. Londen is als eenzame fotograaf misschien wel een beetje imposant, moeilijk te behappen.

Ik neem je graag mee op een flinke wandeling van Barbican via Southbank naar Seven Dials/Soho en laat je dan gemotiveerd Oxford Street binnenwandelen. Het is een mix van het oude Londen, de oevers van de Theems en het toeristische maar fantastische centrum. Deze workshop is langer dan normaal; we trekken er zeker zes uur op uit.

Onderstaande workshops zijn voor beginners en mensen die al vaker een camera in de hand hebben gehad. Ik weet zeker dat ik je anders kan leren kijken!

Ik boek liever een 1-op-1 workshop

“Fantastische workshop gehad bij Michiel. Hij is een erg kundig fotograaf en weet zijn kennis op een fijne en leuke manier over te brengen. Zeker voor herhaling vatbaar!”

Rianne, deelnemer groepsworkshop Straatfotografie

Workshop Straatfotografie in Londen

In de betoverende straten van Londen komt fotografie tot leven. We focussen ons tijdens de workshop op vier locaties in het bijzonder, maar grijpen elke fotografische uitdaging die op de route ligt aan:

 1. Barbican: Dit architectonische wonderland biedt een futuristisch decor. Betonnen brutalisme, geometrische vormen en schaduwspel creëren intrigerende composities.
 1. Southbank: Langs de Theems vind je de Southbank, een culturele hotspot. De iconische Millennium Bridge, het Tate Modern, straatartiesten en de levendige drukte vormen een visueel feest.
 1. Soho: Het hart van West End, waar creativiteit en diversiteit samenkomen. Smalle steegjes, neonlichten en historische pubs sieren Soho. Hier ontmoeten we kunstenaars, muzikanten en kleurrijke karakters.
 2. Oxford Street: De drukste en bekendste winkelstraat van Londen, is een waar paradijs voor liefhebbers van winkelen. En voor straatfotografen! De straat is te groot om in één keer te vangen, dus laten we ons vooral onderdompelen in de drukte en zien waar de stroom van mensen ons brengt!

In de workshop leer ik je jagen en vissen. Ik laat je anders kijken naar dingen die je wellicht al eens gezien hebt. Als je zelf vragen hebt, behandelen we die natuurlijk ook!

Details van de workshop

 • Begeleide opdrachten aan de hand van opdrachtenkaarten die je mee naar huis mag nemen.
 • Ik deel natuurlijk al mijn ervaringen met je, en help je anders te leren kijken.
 • Je krijgt mijn boek “Straatfotobijbel” (Photofacts, ISBN 9789492325099) om na de workshop lekker verder te oefenen.
 • Gratis een maand lang toegang tot alle Photofacts cursussen bij het boek.
 • Deze straatfotografieworkshop vindt plaats in Londen, en duurt van 10.00 tot 16.00 uur (6 uur).
 • Ik neem je mee naar de beste plekken!
 • Korte evaluatie aan het eind van de workshop (natuurlijk inclusief koffie of thee).
 • Groepen tot 5 personen om persoonlijke aandacht te garanderen.
 • Niveau voor deze straatfotografieworkshop in Londen: Alle niveau’s.
 • Aangeraden camera: Alle camera’s, voorkeur voor een camera waarop het geluid uit kan.
 • Aangeraden lens: In principe de lens waar jij je prettig bij voelt, maar richtlijn is 28 tot 50mm fullframe.
 • Nabewerken doe je zelf thuis, naar eigen inzicht. Ik geef je graag per e-mail feedback op 5 foto’s.

Er is nog plaats voor jou in de volgende straatfotografieworkshops in Londen:

2024 Londen

 • Zaterdag 16 november

Kosten voor deze workshop: 375 euro (exclusief reis en verblijf).

Deze workshop kan in het Nederlands of in het Engels gegeven worden en de groepsworkshop gaat door bij minimaal 4 deelnemers.

Alle prijzen op deze pagina inclusief BTW. Wil je een factuur voor je workshop, dan wordt BTW toegevoegd.

Over Michiel

Ik ben Michiel Heijmans, professioneel straatfotograaf. Voor Photofacts schreef ik het boek “Straatfotobijbel” (2023). Daarnaast schrijf ik maandelijkse columns voor Focus Magazine, hèt fotografieblad van Nederland.
Vanaf het moment dat ik me onderdompelde in de straatfotografie, was ik verslaafd. Ik ga het huis niet uit zonder camera, want straatfotografie kan overal!

Ervaringen van deelnemersJaartrajectLezingenFotowandelingen