Ga naar de inhoud

Straatfotografie workshops in Maastricht

Maastricht verrast. Echt, ik keek mijn ogen uit toen ik er onlangs weer eens was. De mensen gaan met aandacht naar het centrum. Ik zag een ongekend hoog aantal mensen in pak, netjes aangekleed, flanerend in een stad die buitenlands mooi aandoet. Oude steegjes, lange straten. Water en pleinen. Maastricht heb ik met zeer veel plezier toegevoegd aan de steden waar ik mijn workshops geef.

Onderstaande workshops zijn voor beginners en mensen die al vaker een camera in de hand hebben gehad. Ik weet zeker dat ik je anders kan leren kijken!

Ik boek liever een 1-op-1 workshop

“Veel inspiratie opgedaan bij de workshop van Michiel. Hij neemt je mee en helpt je de koudwatervrees van het fotograferen van andere mensen te overwinnen. Zeer enthousiaste fotograaf. Erg aan te bevelen!”

Egbert de Ruiter, deelnemer fotoclubworkshop Straatfotografie

Workshop Straatfotografie in Maastricht

Maastricht, stad aan de Maas, heeft een unieke mix van historie en moderniteit. We dwalen door oude straten. Natuurlijk doen we de Stokstraat aan; dit smalle straatje is als een tijdmachine. Oude herenhuizen en kinderkopjes. Tip: laat je hakken thuis. Hier vind je boetiekjes met antiek, sieraden en kunst. Het is dé plek in Maastricht waar ambacht en traditie samenkomen.

Ook het Vrijthof slaan we niet over. Dit plein is het kloppende hart van Maastricht. De imposante Sint-Servaasbasiliek en de Sint-Janskerk staan naast moderne terrassen en cafés. Via dit plein dwalen we verder door de stad. Maastricht is niet alleen pittoresk, maar ook levendig. Het is een stad waar je kunt genieten van cultuur, lekker eten en een ontspannen sfeer. Het is zeker een aanrader om na de workshop nog even te blijven hangen, uitgebreid te lunchen of met een goed glas wijn te genieten van de stoet aan fotogenieke Maastrichtenaren die voorbijkomen!

In de workshop leer ik je jagen en vissen. We gaan kijken naar lijnen en fotografische composities. En als je zelf vragen hebt, behandelen we die natuurlijk ook!

Details van de workshop

 • Begeleide opdrachten aan de hand van opdrachtenkaarten die je mee naar huis mag nemen.
 • Ik deel natuurlijk al mijn ervaringen met je, en help je anders te leren kijken.
 • Je krijgt mijn boek “Straatfotobijbel” (Photofacts, ISBN 9789492325099) om na de workshop lekker verder te oefenen.
 • Gratis een maand lang toegang tot alle Photofacts cursussen bij het boek.
 • Deze straatfotografieworkshop vindt plaats in Maastricht, en duurt van 10.00 tot 13.00 uur (3 uur).
 • Ik neem je mee naar de beste plekken!
 • Korte evaluatie aan het eind van de workshop (natuurlijk inclusief koffie of thee).
 • Voor groepen tot 5 personen om persoonlijke aandacht te garanderen.
 • Niveau voor deze straatfotografieworkshop in Maastricht: Alle niveau’s.
 • Aangeraden camera: Alle camera’s, voorkeur voor een camera waarop het geluid uit kan.
 • Aangeraden lens: In principe de lens waar jij je prettig bij voelt, maar richtlijn is 28 tot 50mm fullframe.
 • Nabewerken doe je zelf thuis, naar eigen inzicht. Ik geef je graag per e-mail feedback op 5 foto’s.

Er is nog plaats voor jou in de volgende straatfotografieworkshops in Maastricht:

2024 Maastricht

 • Zondag 25 augustus

Kosten voor deze workshop: 175 euro per persoon.

Deze workshop kan in het Nederlands of in het Engels gegeven worden en de groepsworkshop gaat door bij minimaal 4 deelnemers.

Alle prijzen op deze pagina inclusief BTW. Wil je een factuur voor je workshop, dan wordt BTW toegevoegd.

Over Michiel

Ik ben Michiel Heijmans, professioneel straatfotograaf. Voor Photofacts schreef ik het boek “Straatfotobijbel” (2023). Daarnaast schrijf ik maandelijkse columns voor Focus Magazine, hèt fotografieblad van Nederland.
Vanaf het moment dat ik me onderdompelde in de straatfotografie, was ik verslaafd. Ik ga het huis niet uit zonder camera, want straatfotografie kan overal!

Ervaringen van deelnemersJaartrajectLezingenFotowandelingen