Ga naar de inhoud

Foto’s voor je website

Je zou de foto’s op je website eigenlijk elk jaar moeten vernieuwen. Of je nu nieuwe schilderijen aan de muur hebt, of een wissel in medewerkers hebt gehad, in het afgelopen jaar is er weer veel veranderd. Je website mag best die veranderingen weergeven.

Er zijn een aantal belangrijke redenen om te kiezen voor unieke, eigen foto’s van jouw bedrijf en niet terug te vallen op die ene telefoonfoto of nog erger: stockfoto’s.

5 redenen om mij foto’s te laten maken voor je website

Het is uitermate belangrijk om foto’s op maat te laten maken voor je website. Als je standaardfoto’s gebruikt (of stockfoto’s), dan zal je bedrijf ook wel standaard zijn. Ik weet uit ervaring dat dergelijke foto’s onmiddelijk herkend worden. De bezoeker van je website is zelfs eerder geneigd terug te klikken naar de zoekresultaten en verder te zoeken. Dat heeft een aantal redenen:

1. Eerste indruk: Je website is je etalage

Je website is in meerdere opzichten je etalage. Een bezoeker vormt binnen enkele seconden een eerste indruk van je website. Je laat er zien wat je te koop hebt, maar ook wie het verkopen. De sfeer van de winkel, je kantoor of je bedrijf wordt weerspiegeld in de etalage.

2. Maak het persoonlijk

Op je website staan je team en je bedrijf uitvoerig beschreven. het is vaak het eerste contactpunt met potentiële klanten! Beeld maakt dat de tekst beter gelezen wordt en je natuurlijk gerichtere klanten aantrekt. Die foto’s zijn je marketing.

3. Unieke foto’s versterken je merk

Originele foto’s die specifiek voor jouw bedrijf zijn gemaakt, versterken je merkidentiteit. Ze onderscheiden je van concurrenten en creëren een herkenbare visuele stijl. Een foto zegt zoveel! Kies je juist voor open en licht of liever voor iets donkerder, misschien industrieel? Ze moeten wel bij je bedrijf passen!

4. Jouw prijzen passen niet bij een slechte foto

Professionele foto’s stralen betrouwbaarheid en professionaliteit uit. Als jij die indruk wil achterlaten bij de bezoeker van je website, vertrouw dan niet op je neefje die op zondag in de dierentuin ook weleens foto’s maakt. In dat geval vertrouw je op een professionele fotograaf die samen met jou overlegt over hoe jij je gaat presenteren online. Een goede foto is een kwaliteitskeurmerk.

5. Betere leesbaarheid van je website

Foto’s bij je tekst maken de inhoud aantrekkelijker en zorgen ervoor dat lezers langer blijven hangen. Ze zorgen ervoor dat al die letters op een prettige manier worden onderbroken. Ze helpen bij het scannen van je pagina en zorgen dat de lezer zijn of haar aandacht erbij kan houden.

Kortom, investeer in fatsoenlijke foto’s voor je website!

Mijn plan van aanpak

Als je mij kiest om je foto’s te laten maken, beginnen we de dag meestal met portretten. Dat doen we vanaf 10 uur, zodat iedereen zijn of haar mail heeft gelezen en koffie op heeft. Een beetje wakker is en dus beter op de foto komt te staan. Het eind van de dag leent zich daar minder voor, omdat iedereen dan toch iets vermoeider is geworden.

Ik kan mijn foto’s maken bij natuurlijk licht, of uitgelicht met flitsers. Natuurlijk licht geeft natuurlijk de warmste portretten, maar afhankelijk van het type foto’s dat je voor ogen hebt, kan ik extra bijlichten of juist heel het portret met flitslicht doen.

ALEX Advocaten BTS kantoor

Na de fotoshoot is iedereen aan me gewend en gaan jij en je collega’s weer aan het werk. Jullie tijdsinvestering is gedaan! Ik ga echter nog even verder. Terwijl jullie aan het werk zijn, door kantoor wandelen of juist een boom omzagen (afhankelijk van het bedrijf uiteraard), blijf ik op comfortabele afstand fotograferen en maak ongedwongen en (voornamelijk) ongeposeerde beelden voor jullie website en social media.

Jullie fotoselectie

Na afloop selecteer ik de juiste foto’s en zet ze met een basale bewerking online in een album. In dat album kunnen jullie de foto’s “liken”, net als op Instagram. De gelikete foto’s kijk ik grondig na en bewerk ik verder. Dit zijn de foto’s die jullie uiteindelijk kunnen downloaden en gebruiken op jullie website!

En dan krijg je dus alle geselecteerde foto’s voor eigen gebruik op websites, in brochures, etcetera. Transparant, toch?

Neem vooral contact op als je meer wilt weten:

Let op: Mocht je de foto’s willen inzetten voor publicaties van derden, dan kan dat met naamsvermelding.