Ga naar de inhoud

Event fotografie

Mooi event gehad? Gelukkig hebben we de foto’s nog! Bij event fotografie draait het allemaal om de beleving. Om het vastleggen van de herinnering aan dat mooie feestje. Event fotografie is datgene wat ervoor zorgt dat er daadwerkelijk nog lang wordt nagepraat over jouw evenement.

Waarom event fotografie?

Ik zat laatst in gesprek met iemand die bij een grote organisatie werkt, met meerdere evenementen per jaar. “Ja,” zei ze, “maar op een gegeven moment heb je de foto’s wel. Het effect ebt snel weg.” Het echoode een tijdje na in mijn hoofd. Dit type fotografie, dat ik geweldig vind om voor je te verzorgen, heeft dat wel nut!?

JAZEKER! Om meerdere redenen:

 1. Marketing: door het beschikbaar maken van de foto’s voor je gasten, zullen zij de foto’s gaan delen met vrienden, relaties, en op social media. Dat betekent extra aandacht voor jouw bedrijf, waar je helemaal niks voor hoeft te doen!
 2. Uiteraard gebruik je de foto’s nu direct als verslag van je event in de corporate nieuwsbrief, je deelt ze op intranet voor de medewerkers die er niet bij konden zijn of willen weten wat je nog meer doet.
 3. Maar je gebruikt ze volgend jaar weer! Om het wederkerige evenement aan te kondigen, deelnemers warm te maken.
 4. Deelnemende bedrijven, sponsoren, sprekers en goede doelen zullen het zeer waarderen dat hun logo’s en gezichten terugkomen in de foto’s, en deze ook met plezier verder verspreiden.
 5. Je beelddatabank krijgt weer een opfrisser; je kunt die oude foto’s niet blijven hergebruiken.
 6. Natuurlijk wil je Raad van Bestuur ook zien dat hun budget goed is besteed. Het mag niet je hoofdreden zijn, maar speelt natuurlijk wel mee!
 7. Een minder voor de hand liggende: Met de foto’s krijg je een registratie van het event die kan helpen bij de evaluatie achteraf. Hoe delen we de ruimte de volgende keer in? Welke elementen mogen volgende keer wegblijven, of moeten juist prominenter?

Wat is event fotografie?

Er zijn ontzettend veel fotografen die graag je bruiloft komen vastleggen, maar daar ben ik er niet één van. De evenementen waar je ‘s nachts voor wakker kunt maken zijn:

 • Congressen; wetenschappelijk, medisch of mediagericht, met serieuze presentaties en vlotte hallway tracks.
 • Product- of bedrijfslancering; door ruimte ondernemerservaring voel ik me als een vis in het water.
 • Open dag van jouw bedrijf, school, stichting of andere organisatie. Fijn om de interactie en vrijwilligers vast te leggen.
 • Awards uitreikingen; laten we eerlijk zijn, dat zijn vaak de mooiste events, waarbij iedereen zich heeft opgedost.
 • Alle andere events met een raakvlak met het zakelijke. Waarbij je graag een fotograaf hebt rondlopen die zich onzichtbaar maakt. Maar die ook alle foto’s maakt die jij nodig hebt of graag wil hebben.

Meer weten? Dan moeten wij eens praten.

Neem vooral contact met me op voor meer informatie, prijzen en mogelijkheden. Die zijn namelijk zo afhankelijk van tijd, lokatie en meer dat ik daar liever eerst met je over praat.