Ga naar de inhoud

Coaching voor webmasters

Als webmaster ben jij de spin in het world wide web. Het aanspreekpunt van de organisatie voor alles wat met de website te maken heeft. Als zodanig kom jij eigenlijk wel alle aspecten van de website tegen. Ik kan me voorstellen dat je soms moedeloos wordt, omdat je ontwerper verwacht dat je alles kunt maken en je programmeur denkt dat jij alle ins en outs van user experience onder de knie hebt. Ik snap dat je op zoek bent naar specifieke coaching voor webmasters, want je moet ondertussen ook nog al die afdelingshoofden achter hun broek aanzitten voor content. De functie is zo divers!

Je probeert de verwachtingen te managen en ondertussen iedereen te vriend te houden. Je verdrinkt in de vergaderingen en loopt de hele dag van hot naar her. 10.000 stappen is voor jou geen probleem.

Herken je je in het bovenstaande en ben je op zoek naar een manier om meer balans te krijgen in je werkdag? Dan is mijn coaching voor webmasters wellicht iets voor jou.

Coaching voor webmasters

In het traject coaching voor webmasters gaan we samen vaststellen wat de belangrijkste taken zijn die moeten gebeuren. We kijken naar de randzaken, en proberen met een duidelijke prioritering ook de rest van de organisatie mee te krijgen. Laat ze naar jou toekomen door je rol in de organisatie duidelijker neer te zetten.

Door praktische inzichten maak je jouw functie zichtbaarder. Elke organisatie heeft zijn eigen uitdagingen, dus definiëren we eerst de randvoorwaarden voor jouw profilering. We kijken wat de zaken zijn die we in sneltreinvaart aan kunnen passen, en maken een todo-lijst voor de langere termijn.

Door duidelijk te krijgen waar jij allemaal aan zou moeten haken in de processen van anderen, leggen we een concrete vraag bij je collega’s neer.

Persoonlijke uitdagingen

Ook gaan we samen op zoek naar belemmeringen in jezelf, die maken dat je nog niet de rol hebt kunnen innemen die je wilt of zou moeten hebben. We kijken naar de kaders van jouw rol, en hoe jij persoonlijk tegen die kaders aanloopt. Moeten ze opgerekt worden, of mogen ze wel iets strakker? Jij staat hierin aan het stuur. Je functie is zo maakbaar als je hem zelf maakt!

In eerste instantie proberen we je in een hokje te stoppen, zodat we je daarna daaruit kunnen breken. Wie ben jij? Wat vind je comfortabel en wat juist helemaal niet? In de coaching voor webmasters gaan we dat samen uitpluizen.

Mijn rol is om jouw uitdaging of probleem zo zwartwit mogelijk te maken, zodat je op basis van een onderbouwde keuze zelf je toekomstpad definieert. Ik leun hierin op 20 jaar ervaring in website-gerelateerde functies, waarvan 15+ jaar in een management-/directierol.

Vrijblijvend een intake plannen?

Dat kan! Als jij geïnteresseerd bent in de coaching voor webmasters, neem dan vooral contact met me op!