Ga naar de inhoud

Coaching managementteam

Heeft jouw bedrijf moeite met het vertalen van jouw boodschap naar je website? Dat begint zeer waarschijnlijk bij je managementteam!

Coaching van het managementteam: hoe vertellen we je verhaal?

Natuurlijk is dat niet bewust. Maar door een verkeerde instructie vanuit je managementteam (MT) naar je marketingteam, die dan daarna je team online communicatie (of hoe die teams bij jou ook heten) weer brieft, kan de uiteindelijke boodschap totaal verloren gaan. Vergelijk het maar met het kringgesprek van vroeger: jij vertelt iets tegen degene die naast je zit, etcetera. Uiteindelijk gaat het verhaal verloren.

Je moet borgen dat jouw verhaal uiteindelijk ook het verhaal is wat gebruikt wordt door het MT en de andere teams. En het liefst zonder dat je managementteam je marcom-team 10 keer naar de tekentafel terug moet sturen. Daarvoor is niet alleen begrip van de boodschap, maar ook van je bedrijf nodig.

Globaal stappenplan

Het is niet meer dan een kapstok. Maar om je een basaal begrip te geven van de manier waarop ik jou en je managementteam ga coachen, hier een globale kapstok:

  1. Om vast te stellen wat de boodschap moet zijn die je uit wilt dragen, gaan we in de eerste sessie met elkaar strepen. We gaan wegstrepen wat die boodschap niet is. Want wat jij als die boodschap ziet, daar hoeft een ander marketingteam-lid het er natuurlijk niet mee eens te zijn. We slaan de boodschap plat, tot de kern, en maken er dan pas een volzin van.
  2. Naast de boodschap, hebben we sfeer nodig. Willen we rauwe, industriële omkadering van die boodschap, of heeft jouw bedrijf meer baat bij een open, menselijke benadering? De boodschap van de landmacht is niet dezelfde als die van Dr. Oetker’s bakproducten. Aan de hand van associatie zoeken we naar de verpakking van de vastgestelde boodschap. Je snapt dat dat inderdaad begint bij je managementteam.
  3. Praktische toepassing op je website. Waar hebben we het over? Is een door social media ondersteunde landingspagina voldoende? Of hebben we meer aan een fantastisch geoptimaliseerde sectie op de website die zijn verkeer krijgt uit Google Ads of een offline campagne? Willen we daar zoekmachine marketing aan koppelen en waarom?
  4. De stappen hierboven geven vanuit je managementteam een gedegen briefing van je marketing / online / communicatieteam. Om die boodschap sluitend over te brengen, presenteren we hem, en bespreken we hem met dat team. Dialoog, geen monoloog! Zij hebben vast fantastische, aanvullende ideeën! We zorgen voor goede kaders en voldoende ruimte voor creativiteit.
  5. Terugkoppeling vanuit het team: wat is het voorstel, klopt de boodschap nog? Eventuele bijsturing en eindevaluatie.

Het is vast niet sluitend en voor jouw situatie gelden misschien andere invalshoeken. Maar laten we die vooral samen bekijken, oké?

Succesvolle vertaling: jouw plannen naar online

Ben je daarnaar op zoek, laat mij jou of jou en je team coachen. Dan bekijken we vanuit alle hoeken welke de beste is. Zodat we die op de juiste manier, tegen de juiste kosten, kunnen uitvoeren!

Wanneer spreken we af?