Ga naar de inhoud

Projecten – Fotografie

Op deze pagina vind je een aantal fotoprojecten waar ik mee bezig ben geweest. Verwacht van mij geen moeilijke lichtopstellingen of grootste briefings; ik werk intuïtief en liefst als een vlieg op de muur, zodat mijn onderwerpen een ongedwongen en plezierige tijd hebben. Maar als ik een flitser moet gebruiken, kom ik natuurlijk met mijn complete mobiele studio!

Klik vooral op een foto om deze te vergroten en door de foto’s te bladeren!

Portretshoot Inge Ariens

Naast dat Inge en ik elkaar al jaren kennen en jaren samen hebben gewerkt, pakken we allebei graag een camera op. Toen ik Inge vroeg om model te zitten in mijn mobiele studio om licht en opstellingen uit te proberen, zei ze dan ook direct “Ja”. Een ontzettend leuke dag, met onder meer deze foto’s als gevolg!

Personal Branding: Danielle Kool van Cabbage

Soms heb je gewoon mazzel en gaat een fotosessie zo moeiteloos dat het lastig is om een selectie te maken. Dat had ik met Danielle van Cabbage. We kennen elkaar al jaren, en dan is het vijf minuten onwennig en daarna maak je gewoon alleen maar leuke foto’s. Veel gelachen, mooi resultaat!

EVENT: Zinderende Zomerzondag, De Archies

Ik was door band de Archies gevraagd hun optreden tijdens de Zinderende Zomerzondag in Eindhoven vast te leggen. Ik koos voor een aantal foto’s voor zwart-wit en die wil ik je graag laten zien. Dit soort fotografie (event / behind-the-scenes) maakt me altijd weer duidelijk waarom ik dit fantastische vak gekozen heb!

Website en social media: ROC Nijmegen

Voor de beelddatabank van ROC Nijmegen maakte ik diverse beelden op drie lokaties. Uiteraard werd de leerlingen toestemming gevraagd. Hierna hebben we alledaagse situaties nagebootst, met in ons achterhoofd de kijkrichting en lijnen in de foto’s. Op die manier is het mogelijk de bezoeker van je website naar bijvoorbeeld knoppen of links te dirigeren (conversie-optimalisatie). Vanuit mijn internetverleden kon ik in deze shoot twee ervaringsgebieden samenbrengen!

Promotie: Gemeente Nijmegen

Voor een brochure van de Gemeente Nijmegen ben ik op pad gestuurd om foto’s te maken in groen/blauwe tinten. Mijn logische keuze was het iconische en door Frank Boeijen bezongen Kronenburger Park. Ik maakte diverse reguliere en dronefoto’s.

Event: ColorRun Camping Olmenveld

Als fotograaf kom je nog eens ergens! Tijdens mijn vakantie was mijn camera opgevallen en werd me gevraagd een fotoverslag te maken van de georganiseerde colorrun. Uiteraard allemaal milieuvriendelijk! Hier een kleine impressie.

Promotie: Musicalgroep BRIES, voorstelling BLOEMRIJK

Voor musicalgroep Bries mocht ik het promotiemateriaal fotograferen voor de voorstelling Bloemrijk. “Het promotiemateriaal”? Zeg maar gerust sprookjesportret!

Magazine: Aantal portretten voor BEP Magazine #2

Voor het Nijmeegse magazine BEP mocht ik wederom een aantal Nijmeegse vrouwen op de gevoelige plaat vastleggen. Omdat het magazine nog niet uit is en Google alles vindt, laat ik de namen hier nog even weg! Maar gelukkig hebben we de foto’s nog al:

portretten en social media content: ALEX Advocaten

Voor ALEX Advocaten mocht ik zowel portretten als social media en website content vastleggen. Na de portretten ben ik een uurtje langer gebleven en heb, terwijl het team gewoon aan het werk ging, de ongedwongen sfeer in het fantastisch ingerichte kantoor kunnen vastleggen.

Private project: Contemplatieve straatfotografie in Parijs

Ik was in de gelukkige omstandigheid dat ik mee mocht doen met een workshop in Parijs van de fantastische fotografe Valérie Jardin: See Paris with your heart. Met veel plezier deel ik hier een veel te kleine selectie van alle mooie foto’s die ik in deze week mocht maken.

Event: Ons Huis, Nederasselt

Laten zien wat er allemaal te doen is in buurthuis Ons Huis, met een focus op ouderen van 55+. En of ik daar dan wat foto’s bij wilde maken. Met minimale instructie een goed overzicht te maken van de middag. Fantastisch om te doen, en het leverde mooie beelden op!

Portret: Rachelle Verhage

In het Zeeuwse, op het strand van Vrouwenpolder, fotografeerde ik free spirit Rachelle Verhage. ”Zeg jij het maar, jij bent de fotograaf.” Dan kan ik niet anders dan loslaten en het maar laten gebeuren. En dan krijg je dit soort mooie plaatjes.

Eigen project: Straatfotografie Rotterdam

Met ‘s lands bekendste straatfotograaf Fokko Muller mocht ik aan de slag met straatfotografie-opdrachten in het fotogenieke Rotterdam. Ik werd vooral enhousiast over de portretten (geposeerd, met toestemming) en de strakke lijnen van de stad!

Zakelijk portret – Nancy van Nuland

Zakelijk portret voor de altijd goedlachse Nancy van Nuland, voor social media en website. “Iets met bruggen,” was de opdracht. Samen trokken we de Leurse Heerlijkheid in om foto’s te maken!

Event: DeMedia100 – M100

Met inspirator (zo mag ik dat wel zeggen) Henk-Jan Winkeldermaat mocht ik als second shooter mee naar M100 (voorheen DeMedia100), hèt media event van 2022 waar de 100 meest invloedrijke mediamensen bekend werden gemaakt. Veel geleerd!

Zakelijk portret: Wenink Holtkamp Architecten

Voor architectenbureau Wenink \ Holtkamp in Eindhoven mocht ik voor de website en een papieren publicatie foto’s maken in en om hun kantoor in Strijp-S.

Eigen project: Nachtfotografie in Nijmegen

Workshop met Dave Zuuring, nachtfotografie in Nijmegen. Veel mooie plaatjes gemaakt, ontzettend gaaf om te doen. Iets heel anders! Blijf jezelf uitdagen.

Event: Dutch Comic Con (DCC)

Met collega-fotograaf Bart Nijs ging ik voor zijn opdracht een dag mee als second shooter naar Dutch Comic Con 2022. 25.000 mensen in de Jaarbeurs. Fantastische ervaring, een kleine greep uit veel te veel foto’s!

Zakelijk portret: SitePack – Peter en Martin van Wilderen

Voor Peter en Martin’s SitePack mocht ik een zakelijk portret maken. Op hun fantastische lokatie in de Generaal de Bonskazerne in Grave maakten we profielfoto’s en een foto’s in hun kantoor.

Zakelijk portret: Mirjam van Elst – Woorden per kilo

Mirjam van Elst interviewde Angela Verkuijlen voor BEP Magazine en zo ontmoeten we elkaar. Voor Mirjam maakten we op een druilerige dag in Grave foto’s voor social media en meer. Mirjam’s lach en haar jas maakten de dag alsnog supervrolijk!

BEP Magazine – Angela Verkuijlen van De Basis

Voor BEP Magazine, het magazine voor opvallende vrouwen uit Nijmegen, mocht ik een reeks foto’s maken van Angela Verkuijlen, de kwartiermaker bij De Basis in Nijmegen.

Bibliotheek Wijchen – Kees Lewiszong van Navarone

In 2021 fotografeerde ik meerdere activiteiten in de Bibliotheek Wijchen, waaronder een bezoek van gitarist Kees Lewiszong van de band Navarone tijdens de kinderboekenweek.

‘t Stekje Nijmegen – spontane productshoot

Soms kom je sympathieke ondernemingen tegen op Instagram die je dan een spontaan bericht stuurt. Zo kwam ik terecht bij ‘t Stekje in Nijmegen, een winkel met mooie plantjes en potjes van Nijmeegse makers.

BEP Magazine – Mirjam Jongerius’ restaurantbus

Voor BEP Magazine, het magazine voor opvallende vrouwen uit Nijmegen, mocht ik een reeks foto’s maken van Mirjam Jongerius, die haar pannenkoekenrestautamt verkocht en nu een restaurant aan het bouwen is in een grote gele schoolbus.

Het Lekkerste van Gelderland – Behind the scenes

Eyes & Ears vroeg me een aantal behind the scenes (BTS) foto’s te maken van de opnames van Het Lekkerste van Gelderland voor Omroep Gelderland. Dit bestbekeken programma wordt gepresenteerd door Jochem van Gelder en Sandra Ysbrandy.