Ga naar de inhoud

Meer verkopen door goede foto’s

  Binnenkort ga ik voor een klant aan de slag met een fotoshoot, die als doel heeft de conversie van de website te verhogen.

  Ik hoor je denken: “Hè, wat!?” Hoe is dat een ding? Eigenlijk is het heel simpel. Door op de juiste manier grafische elementen als afbeeldingen in te zetten, kun je de flow, of beweging, van je bezoeker beïnvloeden. Door bijvoorbeeld met pijlen te werken, geef je bepaalde elementen meer aandacht.

  Psychologie van de koude grond, zo klinkt het misschien. Maar denk er zelf maar eens over na: als er iemand op straat om hoog staat te kijken, of in gesprek is met iemand die op de tweede verdieping uit het raam hangt, dan kijk je willekeurig ook omhoog. Je kijkt naar waar de ander naar kijkt. Op je website werkt dat net zo.

  Conversie

  In de conversie-wereld – ja, naast een SEO-wereld is er ook een conversie-wereld – is onderstaande voorbeeld misschien wel het allerbekendste voorbeeld.

  Door user testing met eye tracking wordt ontzettend duidelijk dat we “meekijken” met de persoon op een foto. Kijkt die persoon naar jouw bestelknop, of je contactformulier, dan gaat je bezoeker er onbewust ook naar kijken. Je snapt dat dat de kans op klikken (= conversie) verhoogt!

  User testing met eye tracking

  Niet schrikken. Dat betekent dat je iemand vraagt of je mee mag kijken terwijl hij/zij je website gebruikt. Door een apparaatje kun je zien waar iemand op een website naartoe kijkt, en dat noemen we dan eye tracking. Je krijgt hierdoor enorm nuttige input om je website te verbeteren!
  Meer weten? Kijk bij mijn vrienden van AG Consult!

  Voorbeeld van conversieverhogend meekijken

  De baby kijkt je aan; jij kijkt terug. De focus (rood) ligt op het gezicht van de baby. Daardoor krijgt de tekst rechts minder aandacht.
  Wat een verschil! De baby kijkt naar rechts en we kijken als makke schapen met hem/haar mee naar rechts = meer conversie!

  Natuurlijk kan dat bij jou op je site ook

  Je zult misschien alleen even wat nieuwe foto’s moeten laten maken. En daar ben ik dan weer best goed in, even foto’s maken. Als je uitgaat van een uur foto’s maken, dan moet je rekenen op ongeveer 300 euro*. Valt wel mee, toch?

  Kleine letters
  24 foto’s, inclusief voorbespreking en nabewerking, exclusief kledingwissel en de shoot vindt plaats op 1 locatie.

  Kijk eens kritisch naar de foto’s op jouw website. Kijk jij de bezoeker recht aan? En is het de bedoeling dat de bezoeker terugkijkt, of juist iets anders doet op die pagina? Ik gok dat je liever hebt dat hij/zij op een knop drukt, zich inschrijft voor je nieuwsbrief, of formulier invult. Gokje.

  Neem contact op voor de mogelijkheden!