Als jij soms naar je website zit te staren en denkt: “Is mijn website nog up-to-date?” dan kan ik je zeker helpen. Dat is ie niet.
Zelfs als je website nog maar een paar weken oud is, is je website zo up-to-date als de energie die jij erin hebt gestopt, en de kennis die je sitebouwer erin heeft gestopt. Dat betekent inderdaad ook gewoon keihard dat je overgeleverd bent aan de kennis en kunde van je sitebouwer. Is die nog wel up-to-date?
Wekelijks spreek ik sitebouwers die absoluut schitterende websites maken. En wekelijks lopen we tegen dingen aan waarvan ook de sitebouwer zegt: “Daar heb je eigenlijk wel gelijk in.” Dat zijn soms hele simpele dingen, maar soms zijn het zaken die het succes van je website echt in de weg zitten. Ik zal je enkele voorbeelden geven.
Verdwalen op de homepage
Natuurlijk vind jij je homepage schitterend, met die mooie uitleg over hoe technisch hoogstaand je product wel niet is.
Maar je klant is waarschijnlijk op zoek naar een oplossing voor zijn/haar probleem en niet naar hoeveel schroefjes jij in je product hebt gestopt.
Ik blijf erop hameren: Je koopt een hamer om een schilderij op te hangen, niet om een spijker in de muur te slaan.
Zorg dat je direct het probleem van de klant tackelt en verwijs hem/haar naar de juiste pagina voor jouw oplossing.
Geen telefoonnummer op je mobiele homepage
Geldt niet voor alle, maar wel de meeste websites. Als een klant op zijn mobiele telefoon je website bekijkt, kan dat zomaar zijn omdat ie je wilt bellen, of je adres wil opzoeken.
Indien die dingen relevant zijn voor je bedrijf, zorg dan dat je klant niet hoeft te zoeken naar die gegevens. Dat kan op allerlei manieren. Je sitebouwer kan je er meer over vertellen.
Het zijn van die hele kleine dingen die het verschil maken. Heb jij wel je telefoonnummer op je mobiele site staan? Is dat dan wel aanklikbaar? Datzelfde geldt voor je mailadres.
Niemand klikt op je belangrijkste knop (de call-to-action)
Dat kan de contactknop zijn op je homepage, of de koopknop op je productpagina. Dat kan meerdere oorzaken hebben, en die kunnen zomaar beginnen met bijvoorbeeld een slechte ontsluiting van die shop op je website.
- Staat je zoekformulier wel prominent op de site, of heb je hem een beetje verstopt?
- Hoe zijn je categorieën ingericht? Is dat logisch voor jouw bedrijf?
- Hoeveel afleiding staat er om de productknop?
- Heb je wel gedacht aan structured data (speciale code) voor je productpagina?
Top van de ijsberg. Het kan allerlei oorzaken hebben. Hier komen zoekmachine optimalisatie, conversieoptimalisatie en gebruiksgemak (user experience) samen. Dit zijn zomaar de eerste dingen waar ik aan denk.
Als je het aan de mensen die ik in de afgelopen weken heb gesproken vraagt, zijn ze vast eenduidig. Een aantal van de dingen die ik ze heb verteld zijn logisch, maar er wordt in het proces van een website maken of onderhouden overheen gekeken. Onnodig!
Zorg dat je website vanaf het begin up-to-date is
Up-to-date betekent up-to-date met jouw meest recente gegevens, met de nieuwste technieken en zeker ook met de nieuwste inzichten. Dat proces start bij het allereerste begin van jouw website.
Als je in het proces zit van een nieuwe website, kun je je een hoop moeite, frustratie en geld besparen door me vanaf het eerste moment mee te laten kijken. Dat kan met jou, maar het is misschien nog makkelijker als ik eerst met je sitebouwer om de tafel ga. In een uurtje hebben we op basis van jouw briefing en de eerste ontwerpen een verbeterslag gemaakt.
Is mijn website nog wel up-to-date?
Een veelgehoorde stelregel is dat een website na vier jaar moet worden vervangen. Als je er niet continu mee bezig bent (wat je wel moet doen!).
Een beetje fatsoenlijke basiswebsite begint helaas vaak bij een euro of 3.000. Dat is een reële prijs! En dan hebben we het nog niet over de uren die je zelf kwijt bent om hem weer te vullen, foto’s te plaatsen en meer van dat.
Wat nou, als je na drie jaar een soort APK voor je website laat doen?
- Wat zijn nu de dingen die dringend aangepast moeten worden,
- welke behoeven continue aandacht, en
- welke dingen kunnen eigenlijk nog wel een paar jaar mee?
Op die manier kun je de levensduur van je website prima verlengen! Denk er maar eens over na. Ik hoor graag van je.
Kosten
Als je mijn website hebt bekeken, weet je dat ik van transparantie hou. Hieronder lees je wat je mag verwachten als je mij inschakelt in de bovenstaande trajecten.
- Verbeterslag ontwerp nieuwe website (sparringsessie)
149 euro per uur
afhankelijk van de lengte van het gesprek - APK voor je huidige website (rapport)
349 euro totaal
obv. 2 uur analyse en 1 uur schrijven rapport
Roep!
Laat me weten hoe ik je kan helpen.