Ga naar de inhoud

Succesvolle heidag? Zorg voor ontspanning.

Je kent dat wel. Urenlang opgesloten in een bedompte ruimte met een fantastisch uitzicht op kale muren, en een raam naar buiten met een wereld waar je nu niet naartoe kunt. Je hebt een heidag. Of je nu met je team, je board of directors of je executive team aan het brainstormen bent, je bent eraan toe om even je hoofd leeg te maken. Je hebt enorme behoefte aan afleiding, zodat er weer ruimte ontstaan in je hoofd voor nieuwe ideeën. Behoefte aan het opladen van je batterij.

Ontspanning tijdens urenlange vergaderingen

Als oud-directeur van diverse bedrijven weet ik precies hoe je je voelt. En ik weet ook dat je helemaal afsluiten van de vergadering of brainstorm (heidag) toch niet gaat. Daarom is er tijdens mijn workshops voldoende ruimte om toch nog even met die ene collega of compagnon te praten. Natuurlijk. Maar ik geef je wel een fotografie-opdracht. Kan gewoon met je telefoon.

Ik stimuleer je andere invalshoeken te zoeken voor je foto’s, zoals je dat tijdens die vergadering wellicht al de hele tijd aan het doen bent. Samen voorkomen we dat je ontspannende wandeling verzandt in een verlenging van je vergadering of brainstorm. Even je hoofd uit.

Natuurlijk zijn mijn straatfotografie workshops ook
uitermate geschikt als onderdeel van jullie bedrijfsuitje!

Waarom een workshop straatfotografie tijdens je heidag?

Door te fotograferen, kun je je eigen perspectief, emoties en verhalen uitdrukken in beelden. Fotograferen kan je ook helpen om nieuwe ideeën, technieken en stijlen te ontdekken en te experimenteren. Fotograferen kan je inspireren om out of the box te denken en soms je grenzen te verleggen. Fotograferen stimuleert creatiever denken en daar heb je de rest van de dag plezier van.

En het is een open deur, maar vergeet het nut van frisse lucht niet. Frisse lucht is essentieel tijdens een dag vergaderen, omdat het je gezondheid, concentratie, inspiratie en creativiteit bevordert. Het voorziet je lichaam en geest van zuurstof, wat je energie geeft, afvalstoffen afvoert en je hersenen stimuleert. Frisse lucht in combinatie met natuurlijk daglicht verbetert je stemming, vermindert stress, bevordert creativiteit en versterkt je geheugen. Need I say more? Ga mee naar buiten!

Hoelang duurt de workshop

Afhankelijk van de tijd die jullie hebben, kan ik de workshop op maat maken. Van minimaal anderhalf uur tot maximaal drie uur. Die laatste is natuurlijk perfect voor een meerdaagse heisessie! We werken met een aantal concrete opdrachten die je anders laten kijken. Ik kan het aantal opdrachten aanpassen aan de tijd, dus de workshop is flexibel in te richten. Indien gewenst maken we een relaxte overgang van de brainstorm naar de workshop door te beginnen met een presentatie van 15-20 minuten over de kunstvorm die straatfotografie is. Het roept vast vragen op, die ik met plezier beantwoord als we de straat op gaan.

Hebben we dan een camera nodig?

Dat is misschien wel de meest gestelde vraag. Het antwoord: Ja, maar die van je telefoon is goed genoeg, hoor. Maar heb je een fototoestel, neem dat dan vooral mee. Ook als je daar nog vragen over hebt, of altijd op de automatische (auto of P-stand) fotografeert. Daar kan gewoon net iets meer mee. Maar mijn workshops gaan over anders kijken naar normale dingen, en daarvoor is elke camera geschikt. In de praktijk zijn er op 10 personen vaak één of twee mensen die met camera fotograferen, de rest gebruikt gewoon de telefoon. Zorg dan wel voor een opgeladen batterij of neem een powerbank mee!

Kosten van de workshop

Mijn workshops kosten 175 euro per persoon. Daarvoor krijgen jullie ook mijn boek Straatfotobijbel, zodat je na de workshop ook nog even rustig alles en meer na kunt lezen. Heb je de smaak te pakken en wil je meer met fotografie, dan kun je je hart ophalen met de meer dan 100 online trainingen van Photofacts. Iedereen krijgt een maand lang gratis toegang!
Willen jullie met meer dan 10 personen meedoen, dan maak ik met plezier een offerte op maat.

Zo’n straatfotografie workshop
lijkt me een prima idee tijdens onze komende heidag!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam contactpersoon*
Ik heb interesse in:*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Fotografieworkshops voor bedrijvenBedrijfsuitjesHeidagen