Ga naar de inhoud

Workshop: Anders kijken naar Straatfotografie.

Je hebt waarschijnlijk al honderden keren in een stad rondgelopen. Shoppen, terrasje. Je hebt foto’s van de mooie, oude gebouwen, het park en de duiven.

Mensen maken de stad. Ze geven kleur aan de stad. En mensen zijn helemaal niet zo eng als je denkt, hoor. Sommige mensen zwaaien vriendelijk als je een foto maakt, of knopen een praatje aan: “Wat ben je aan het fotograferen?” Sommige mensen zijn zo druk met hun telefoon, of onderweg naar een afspraak, dat ze jou met je camera niet eens gezien hebben.

Deze workshop is opgegaan in mijn straatfotografieworkshop.
Klik de link of de knop hierboven om naar de juiste pagina te gaan.

In deze workshop leer ik je jagen en vissen, met de nadruk op het laatste. Op een “vriendelijke” manier. Mindful.

We voegen het menselijke element toe voor schaal of dynamiek, maar de focus ligt op het vastleggen van de stad in al haar vormen. We gaan kijken naar kadrering en het vastleggen van beweging. En als je zelf vragen hebt, behandelen we die natuurlijk ook!

“Mijn lieve vriendin had mij als verrassing een fotografieworkshop van Michiel kado gedaan. Wat een super ervaring! Michiel is een enorm vriendelijke en oprechte man die zowel graag zijn eigen kennis deelt als interesse toonde in mijn verhaal en ontwikkeling. Het maatwerk en de persoonlijke aanpak begon al bij de kennismaking met een bak koffie waar we over onze ervaringen en doelen in de fotografie spraken, waarom we fotografeerden, maar zeker ook hoe we de workshop konden afstemmen op mijn niveau en behoeften.

Tijdens de workshop zette Michiel dit vervolgens om in verschillende opdrachten die hierbij aansloten. De sfeer was relaxt en spontaan, essentieel voor straatfotografie. Michiel’s visie op straatfotografie was verfrissend en het leren anticiperen op scenario’s op straat zal mij zeker bijblijven.

Conclusie: Doen! Toegankelijk met diepgang zover je zelf wilt en kunt. Voor mij was het ieder geval een enorm leuke en leerzame ervaring. Nogmaals bedankt!”

Jori Mulders, 1-op-1 workshop

Onderdelen die bijvoorbeeld voorbij kunnen komen in deze straatfotografie-workshop (afhankelijk van weer en grootte van de groep), zijn:

 • Het combineren van details en natuur of architectuur
 • Zoeken naar juxtapositie (schijnbare tegenstelling)
 • Indirect fotograferen van mensen, al dan niet herkenbaar
 • Straatportretten, gevraagd of bijvoorbeeld in reflecties

De workshop bestaat uit een aantal specifieke opdrachten binnen een bepaalde tijd. Zorg voor goed schoeisel; we lopen veel!

Deze workshop wordt gegeven in Nijmegen.
De straatfotografie-workshop duurt ongeveer 3 uur.
We beginnen op vrijdag om 9.30 uur, op zaterdag om 10 uur.

In deze workshop inbegrepen:

 • Instructies en uitleg door Michiel Heijmans
 • Specifieke foto-opdrachten per lokatie in Nijmegen
 • Fotobespreking achteraf per e-mail op individuele basis

Deze workshop is opgegaan in mijn straatfotografieworkshop.
Klik de link of de knop hierboven om naar de juiste pagina te gaan.


 • Na aanmelding ontvang je ruim voor de gekozen datum verdere uitleg over bijvoorbeeld de startlokatie.
 • Workshop gaat door bij minimaal 4 aanmeldingen en wordt anders uitgesteld. Bij een onverhoopt tweede uitstel, kun je ook kiezen voor terugstorting van je aankoopbedrag.
 • Annuleren kan tot 14 dagen voor de workshop kostenloos, bij annulering binnen 14 dagen wordt 50% van het bedrag in rekening gebracht.
 • Kennis van je eigen camera (werking, ISO, diagrafma en sluitertijd) is vereist, ik ken natuurlijk niet alle camera’s.