Meteen naar de inhoud

Straatfotografie workshops

Wil jij je fotografie naar een volgend niveau tillen? Ben je een goede amateur, en krijg je steeds vaker positieve geluiden als je je foto’s laat zien? In mijn workshops leer ik je anders kijken, nieuwe invalshoeken en sparren we samen over leuke fotografieprojecten waar je vandaag mee aan de slag kunt!

Onderstaande workshops zijn voor beginners en mensen die al vaker een camera in de hand hebben gehad. Ik weet zeker dat ik je anders kan leren kijken!

Basisworkshop Straatfotografie

Tramstation, Amsterdam

Je hebt waarschijnlijk al honderden keren in een stad rondgelopen. Shoppen, terrasje. Je hebt foto’s van de mooie, oude gebouwen, het park en de duiven.

Mensen maken de stad. Mensen geven kleur aan de stad. En mensen zijn helemaal niet zo eng als je denkt, hoor. Sommige mensen zwaaien vriendelijk als je een foto maakt, of knopen een praatje aan. Sommige mensen zijn zo druk met hun telefoon, of onderweg naar een afspraak, dat ze jouw met je camera niet eens gezien hebben.

In de workshop leer ik je jagen en vissen. We gaan kijken naar kadrering en het vastleggen van beweging. En als je zelf vragen hebt, behandelen we die natuurlijk ook!

Straatfotografie: Leren kijken

Een van de meestgestelde vragen is absoluut: Ja, maar hoe leer je nu te kijken? Waar let je op? Waarom maak je die foto? Tijdens mijn fotowandelingen geef ik hints, maar in de workshop gaan we de diepte in.

Dat zit vaak in kleine dingen. Een ladder in een panty, een mooie verweerde kop. En maf petje of een opvallende tas. Kleuren die terugkomen. Tijdens deze workshop maken we een wandeling en gaan we samen op zoek naar opvallende dingen. De workshop is elke keer anders, omdat de stad veranderd – we weten nu nog niet wat we tegenkomen! Aan de hand van een wisselend thema, ga ik je leren jezelf een opdracht te geven als je de volgende keer gaat fotograferen!

Deze workshop wordt gegeven in Nijmegen en kan individueel en in een groep. De workshop duurt ongeveer 2,5 uur.

Kosten individueel: 349 euro.
Kosten groep vanaf 4 personen: 125 euro per persoon.
Meer dan tien personen? Neem contact op voor een prijs op maat!


Alle prijzen op deze pagina inclusief BTW. Wil je een factuur voor je workshop, dan wordt BTW toegevoegd.


Ja, ik wil me opgeven voor de workshop: