Ga naar de inhoud

Vastlopers: wat is de volgende stap voor jouw website?

  Je kent het wel. Na jaren hetzelfde te hebben gedaan, weet je niet zo goed wat je nog meer kan doen. Dat kan over van alles gaan:

  • Als je alle Suske & Wiskes hebt, is er niet veel meer te sparen tot er een nieuwe uitkomt.
  • Als je alle pokemon-kaarten hebt, en niemand op de school (van je kinderen) spaart ze nog, zit je vooral met een doos met kaartjes.
  • Als je de marathon hebt gelopen (I wish), dan is het wachten op de volgende of sparen voor het buitenland.

  In de tussentijd kun je niet meer dan onderhouden. En dat is exact wat heel veel bedrijven met hun website doen.

  APK voor je website

  Eigenlijk zou je een periodieke check moeten hebben voor je website(s). Gewoon even om de tafel met iemand met een frisse blik, zodat je weer een volgende stap kunt maken.

  Dat is zo eenvoudig nog niet. Je sitebouwer is op een gegeven moment echt wel uitgebouwd, en je zoekmachine specialist heeft ook een bepaalde set aan gereedschappen waarmee hij/zij kan werken.

  Misschien is het tijd om eens holistisch naar je website te kijken.

  Holistisch optimaliseren

  “Het holisme is een wereldbeeld dat ervan uitgaat dat alles met alles samenhangt. Het idee is dat er in feite niets te zeggen valt over het geheel wanneer je alleen afzonderlijke delen van de werkelijkheid bestudeert. De waarde van het geheel is bovendien groter dan de optelsom van de delen.”

  OnzeTaal.nl 

  Ik heb het hier niet eens meer over zoekmachine optimalisatie (SEO) of user experience (UX). Het gaat erom dat je alle delen samen optimaliseert, waarbij je steeds opnieuw prioriteert. Misschien is een pagina met bepaalde teksten top voor SEO, maar wordt ie volledig onbruikbaar (UX). En dan heb ik het nog niet eens over toegankelijkheid (accessibility), want daar kun je beter Peter voor bellen. Doen hoor.
  Een slecht toegankelijke website kost je al snel 10% van je bezoekers, en als je optimaliseert voor toegankelijkheid, raak je direct aan SEO en UX, die daardoor ook beter worden.

  De waarde van het geheel is groter dan de optelsom van delen. Absoluut. Je kunt niet het één doen en het ander vergeten. Als jij je website serieus neemt, dan zorg je dat alles, van design tot tekst, van contactformulier tot afbeelding op elkaar is afgestemd.

  And that’s waar coaching comes in

  Coaching om je website continu beterte maken

  Je mag niet verwachten van je sitebouwer dat hij/zij alle ins en outs van alles wat met je website te maken heeft kent. Laat staan toepast. Jouw budget laat misschien wel helemaal geen conversie optimalisatie toe. Misschien heb je zo’n sterk idee over voor welke woorden je wilt ranken, dat je SEO specialist gewoon “ja” heeft gezegd. Jouw (online) marketingteam draait misschien al maanden de gewenste liedjes, maar komt niet met nieuwe melodieën.

  Als coach leer ik je realistisch kijken naar je website en de tijd en moeite (of geld) die je erin stopt. Focus je wel op het goede? Of ben je nodeloos geld aan het verbranden aan Google Adwords? Klopt je website wel met de boodschap van je bedrijf?

  Als jij net even verder wilt kijken naar de effectiviteit van je website en wilt snappen wat er nu echt gebeurt, dan moet je vooral even contact met me opnemen.