Ga naar de inhoud

Voetbalcoaching

  Van de week verzandde ik in een gesprek over coaching, en de hoek waar je dan al snel in gedrukt wordt. Ik had daar nog niet over nagedacht. 

  Ik hou enorm van mensen in hokjes drukken, maar dat is voordat ik ze ken. Als ik een gesprek met iemand aanga, gaat alles open en vorm ik me pas na het gesprek een mening.

  You can’t judge a book by it’s cover

  Foto van Md Mahdi via Unsplash

  Zo is het ook met coaches. De ene coach helpt je issues uit het verleden op te lossen, de andere coach helpt je team de voetbalwedstrijd te winnen. Beiden helpen ze je verder, als persoon en in de rol waarin je je bevindt.

  Elke coach zal jou laten werken. Het is niet voor niets dat de meeste voetbalcoaches fysiek meer een peervorm hebben dan de voetballers die ze coachen. Toch, op basis van jarenlange ervaring en resultaten uit het verleden, kunnen die coaches je iets meegeven. 

  Zo’n coach:

  • Structureert
  • Laat je verbanden zien
  • Zorgt dat de richting “vooruit” is
  • Laat je over je eigen rol nadenken
  • Geeft je inzichten en kennis

  Is er wel een verschil?

  “Voetbalcoaching”

  Wat ik kan doen voor jouw bedrijf, of jou als ondernemer, moet je echt zoeken in de voetbalcoaching. Advisering en training. Ik wil je best afhelpen van “Ja, maar, dat doen we altijd zo”. Maar vraag me niet een trauma uit je verleden aan te pakken; daar ben ik eenvoudigweg niet voor opgeleid.

  Ik geef je een voorzet, verzorg de opbouw, en daarna mag jij hem inschieten. We bekijken het doel en het nut van je website, welke spelers op welke positie moeten staan, wat jouw rol daarin is, en hoe je die het beste kunt invullen. We zorgen dat je niet focust op de ruis, maar op de dingen die nodig zijn om punten te pakken op je tegenstander (je concurrent).

  Laten zien waar JIJ voor staat.

  Ik kan niet voetballen. Heb ook wat meer die peervorm. Maar ik weet wel van de hoed en de rand als het over je website gaat. Die zakelijke kilometers heb ik allang gemaakt. 

  Als jij daar meer over wilt weten, moet je vooral contact met me opnemen!