Ga naar de inhoud

Geen idee hoe je jouw verhaal moet vertellen?

Een bedrijf is niet zomaar een bedrijf en een product niet zomaar een product. Elke persoon heeft een rugzak en elke foto een verhaal. Jouw bedrijf is begonnen vanuit een passie en geworden tot wat het nu is. Maar hoe vertel je dat verhaal? Wat vertel je op social media? Hoe werkt dat storytelling?

Michiel Heijmans
Ik.

Of je nu startende ondernemer bent of webmaster van een gevestigd bedrijf, we worstelen allemaal met het vertellen van ons verhaal. Door beroepsdeformatie of gewoonweg de focus op je ambacht in plaats van bijvoorbeeld je website, het schiet er vaak bij in om je verhaal nu eens goed te vertellen. Om het op te schrijven, visueel te maken. En dan nog. Is dat niet saai? Je marketingteam heeft er ook moeite mee.

Je hebt je vast al 100 keer afgevraagd hoe al die andere bedrijven toch steeds die verbale of tekstuele waterval op hun social media kunnen zetten. Waar halen ze de inspiratie vandaan voor die social media en is jouw verhaal wel interessant genoeg? Natuurlijk! En over elk bedrijf is genoeg te vertellen! Ook over dat van jou!

Dat is namelijk waar storytelling je nieuwe beste vriend wordt. Storytelling gaat niet over een opsomming van feiten. Het gaat over de waarden en normen die aansluiten bij je organisatie. Die jou uniek maken. Het creëert een rode draad, een samenhang tussen tekst en beeld, eenheid in je communicatie. Emotie. Passie. Maar hoe verwoord je dat!?

Dat is waar ik je kan helpen.

Niet door met je om de tafel te gaan en jouw brochuretekst te schrijven, maar door samen met jou dat verhaal concreet te maken en dan om te zetten in beeld en tekst. Voor jouw website, voor je brochure, voor social media. Want jouw verhaal moet verteld worden.

Storytelling. Jouw verhaal vertellen.

Ik ben Michiel Heijmans en ik werk al 20 jaar online en offline met verhalen. Dat varieert van webredactie bij de nationale receptensite Smulweb.nl tot het schrijven van informatieve artikelen en columns bij internationaal SEO/software-bedrijf Yoast, waar ik operationeel directeur en mede-eigenaar was. En alles daar tussenin.

Als jij op zoek bent naar iemand die jouw verhaal in woord en beeld kan vertellen, neem dan vooral contact met me op.

Storytelling

Jouw verhaal vertellen, samen met jou. In beeld en in woord. Dat verhaal is op meerdere manieren te vertellen. Denk aan de pagina’s van je website, je blog, je bedrijfsbrochure of je Instagram (of andere social media) berichten of stories. Daar help ik je graag mee!

Als je interesse hebt in storytelling of een betere invulling wilt geven aan je social media, dan ben ik vooral benieuwd naar wat je zelf al hebt gedaan. Beginnen we op nul of heb je al een beeld neergezet? Vertel, wat doe je al aan storytelling?

P.S. Dat vertalen van je verhaal kan op 100 manieren. Ook als je mijn hulp nodig hebt, omdat je webbouwer, programmeur of andere (web-) leverancier niet snapt wat voor verhaal je wilt vertellen, maak ik graag die vertaalslag voor je. Laat maar weten!

Fotograferen

Jouw verhaal komt het beste over als we het visueel kunnen maken. Niet de postbezorger naast zijn postbus, maar de brief die in de brievenbus valt. Ik stel me voor dat we in de ruit nog net de postbode weg zien lopen.

De spontane, ongeregisseerde invalshoek van straatfotografie is verweven in de manier waarop ik fotografeer. Dat maakt mijn foto’s uitermate geschikt voor het laten zien van je stad, je bedrijfscultuur, jouzelf of je product. Niet vanuit de gedachte dat je een mooi product hebt gemaakt, maar doordat we laten zien wat je product oplost. Dat doen we aan de hand van praktische situaties, niet van moeilijk opgezette marketingdraaiboeken. Vanuit jou, je bedrijf of je stad. Ik kom het je graag vertellen en laten zien.

Voorbeelden van werk

Storytelling: Vanuit de trein

Instagram [foto’s]: @michielheijmans
Instagram [illustraties]: @badlog

Nieuwsgierig geworden?

Ik kom je heel graag mijn verhaal vertellen. Dan maken we samen jouw verhaal. In mijn praktijkgerichte coaching vinden we de juiste insteek en content om dat verhaal te vertellen aan de wereld.

Bel me gerust op 06-26326316 of mail me op mail@michielheijmans.nl.
Want jouw verhaal niet vertellen, is in deze tijd echt geen optie.