Ga naar de inhoud

The Observer – limited edition

Help mij mijn droom voor het fotoboek THE OBSERVER te realiseren
Bestel hem nu alvast!

In mijn boek THE OBSERVER neem ik je mee de straat op en plaats je tussen de mensen die ik ben tegengekomen. Je mag ze ontmoeten, voor heel even, en daarna verdwijnen ze weer. Ze lossen op in 8 miljard andere mensen. De kans dat je ze weer tegenkomt is minimaal.

Michiel de fotograaf

Wij kennen mekaar natuurlijk omdat we samen hebben gewerkt, gespart of geknikkerd. Jij weet dat ik heel lang achter een computer heb gezeten bij Yoast en daarna de fotografie in ben gestormd. Daarom durf ik ook een extra beroep op je te doen.

Mijn passie is zoals je weet straatfotografie. Mijn observaties op straat doe ik vaak zonder de camera voor mijn oog te brengen, in een opwelling of puur op gevoel. Vaak zie ik achteraf pas echt wat ik onbewust al eerder zag. Met mijn camera om mijn nek verdwijn ik in de massa en leg ongeposeerd de mooiste momenten vast.

Ik hou van een mooi lijnenspel en een prettige compositie. Ik neem je mee in mijn zoektocht naar conversaties tussen kleuren en mensen. Ik schiet vanuit een laag perspectief, waardoor je je als kijker onderdeel waant van het gesprek of de situatie. Mijn fotografie gaat om het vastleggen van momenten die nooit meer voor gaan komen.

Als fotograaf liep ik honderden kilometers in onder meer Amsterdam, New York, Nijmegen en Parijs. Ik verdwaalde, en vond via honderden foto’s mijn weg terug. Mijn grote wens is een momentopname te maken van onze tijd, met klassieke zwartwit foto’s en verrassende kleurenfoto’s. Gebundeld in een hoog kwaliteit fotoboek, zodat dit document nog generaties bewaard kan worden.

Het boek THE OBSERVER

Het wordt een heel bijzonder boek. Een boek met een linnen kaft en een papieren omslag met een schitterende vrouw, die ik tegenkwam in de metro tijdens een reis naar New York. Een van mijn wensen voor het boek is dat je het helemaal plat open kunt slaan, zodat je mijn foto’s écht goed kunt bekijken.

Specificaties
Oplage: 500 stuks
Formaat: 17 x 24 cm
Pagina’s: 112 pagina’s
Binding: Hardcover / Genaaid gebonden met Zwitserse binding
Alle foto’s en tekst: Michiel Heijmans
Uitgeverij: KOMMA, no ordinary publisher
Project- en productiebegeleiding: Steven Hond en Willemien Geenen
Grafisch ontwerp: Wout de Vringer
Verwachte verschijningsdatum: September 2024

Waarom heb ik jouw hulp nodig?

Een boek maken is duur. Zonder jouw hulp lukt het mij niet om dit boek te realiseren. Het voorwerk heb ik al gedaan, de foto’s gemaakt en geselecteerd, maar nu moet het nog een fysieke vorm krijgen!

Door mijn boek nu als voorbestelling alvast te verkopen, verzamel ik de financiële middelen om het geheel vorm te geven. Om de grafische vormgever te betalen, de drukkosten te dekken, marketingactiviteiten te bekostigen. Natuurlijk heb ik zelf ook al een substantiële investering gedaan.

Ik ben tevens bezig met een crowdfundingactie, maar natuurlijk pakt het crowdfundingplatform een goede slok commissie. Dan geef ik die commissie liever als korting aan jou!

  • Voor jou 342 euro, normaal 364 euro
  • Naast deze korting natuurlijk ook mijn eeuwige dank!

Maar wat voor foto’s zijn dat dan?

In THE OBSERVER staan foto’s van dingen waaraan je zo voorbijloopt. Dingen die je alleen ziet als je er op let. Foto’s waarbij je misschien twee keer moet kijken en dan weer iets anders ziet. Een gevangen emotie van een toevallige voorbijganger, of een opvallende kleur die opeens overal in de foto terugkomt. Een schitterende dame in de New Yorkse metro als op de kaft, of iemand die uit zijn eigen schaduw lijkt te stappen. Ik hou van kaders, kleuren en klassieke elementen die de foto af maken. Iets extra’s dat me opviel tijdens al die uren op straat.

Een foto is de pauzeknop van het leven

Met dit boek wil ik even een pauzeknop indrukken. Bevroren momenten die toch lijken te leven door de mensen die ik heb vastgelegd. Hele gewone mensen, die op hun eigen manier een bijdrage leveren aan de stad waarin ze bewegen. Die ons een kijkje geven in hun wereld, hun zoektocht, hun moment.

We leggen verjaardagen vast, en trouwerijen, de kraamtijd en een vakantie. Maar tussen al die momenten gebeuren zoveel mooie dingen. Mijn observaties op dat hele gewone, alledaagse vind je in het boek THE OBSERVER.

Bestel nu jouw limited edition van THE OBSERVER

Verwachte leverdatum: September 2024 – ruim voor de kerst!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Verzendadres*
Bestel hem ook voor een vriend, compagnon, collega (max. 3 per persoon, limited edition)
Betaalmethode
American Express
MasterCard
Visa
Ondersteunde creditcards: American Express, MasterCard, Visa
 
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

ALVAST ENORM BEDANK VOOR JE SUPPORT EN VERTROUWEN!