Meteen naar de inhoud

Workshops Michiel Heijmans

Ben jij mijn werk ergens tegengekomen en vraag je je af of je zelf ook zulke foto’s kunt nemen? Dat weet ik wel zeker!

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen op een knopje kan drukken. Daarom heb ik mijn workshops zo ingericht, dat je naast fotograferen vooral leert kijken. Doel van mijn workshops, bijvoorbeeld de Straatfotografie workshop “Anders kijken naar straatfotografie” is je de mogelijkheden voor foto’s in (straat-) fotografie te laten zien, voor je de foto maakt.

Straatfotografie kun je leren

Via specifieke opdrachten leer ik je om je fotografie naar het volgende niveau te tillen. De workshops zijn voor amateurtfotografen en beginnende fotografen. Of je je nu focust op studiowerk of landschappen, ik weet zeker dat mijn fotografieworkshops je beter leren fotograferen.

Deze opdrachten zijn samengesteld om een afwisselende straatfotografie workshop te maken. Een workshop, die zoveel mogelijk voor jou op maat is. Aan de hand van je wensen en verwachtingen, kiezen we opdrachten die je tot aan het randje van je comfortzone brengen, zonder dat je je zenuwachtig hoeft te maken over een opdracht. De opdrachten zijn toegankelijk, eenvoudig zelf toe te passen na de opdracht, maar creativiteit begint aan het eind van je comfortzone, dus die zoeken we op. Of je uit je comfortzone wil stappen, dat laat ik volledig aan jou.

Straatfotografieworkshops

Mijn straatfotografie workshops zijn gemaakt om de eerste stappen te zetten in de straatfotografie, of om weer een stapje verder te komen in de straatfotografie.

In de basisworkshop leer ik je om te fotograferen op verschillende manieren. We kijken naar de omgeving, en passen ons fotografie-gedrag daarop aan. Je zet je eerste stappen in de straatfotografie. Vaak zijn de deelnemers benieuwd naar straatfotografie, omdat het toch iets stiekems heeft, iets spannends. Mag dat allemaal zomaar, en wat als ze zien dat ik een foto van ze neem? Het komt allemaal aan de orde.

De workshop is gericht op het leren aan de hand van opdrachten. Soms laat ik je daarbij iets meer los, en ga je aan de hand van een opdracht zelfstandig fotograferen. Je moet daarbij misschien iets meer uit je comfortzone, maar onthou dat ik er altijd bij ben om je met raad en daad verder te helpen.

Wil je nog een stapje verder, dan bied ik ook nog een uitgebreide straatfotografie workshop aan.

Workshop: Anders kijken naar straatfotografie

In mijn workshop “Anders kijken naar straatfotografie” pakken we het net even anders aan. Ik geloof namelijk niet zo dat je in het genre van straatfotografie aan bepaalde regels moet voldoen. Er zijn puristen, maar zelfs die vertellen verschillende verhalen.

Straatfotografie gaat over het vastleggen van de momenten tussen een diploma-uitreiking, kerstmis en verjaardagen. Het draait om het vastleggen van het alledaagse, ongeposeerd en rauw. Als je het mij vraagt, moet je daarin vooral je eigen draai vinden. En of jij nu liever heel dichtbij fotografeert met een 28mm lens, of juist op een afstandje wil blijven met een zoomlens, dan moet je dat vooral doen.

In deze straatfotografie workshop zoeken we via bepaalde opdrachten naar het type straatfotografie dat bij jou past. Op die manier breng je consistentie aan in je foto’s, maar zorg je dat je altijd de gereedschappen hebt om daarin te veranderen.

Graag tot binnenkort!